insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Ytbehandlingar till betong och sten

Ytbehandlingar för betong och sten.

Betongbänkskivor till kök eller utegrillar och plattläggningar. Här finns allt för bestående ytor. Betonglack, betongvax, stenolja, impregnering och mycket annat. Betonglack och topper är en mycket bra behandling för betongskivor i kök. Klicka här så hittar du en illustrerad guide.

På senare tid säljer vi även ytbehandlingar från Hey'di. Här finns en produkt som heter Hey'di Top som är ett utmärkt val till både köksbänkskivor, utegrillar och golv. Mycket slitstarkt, enkel applicering och stoppar effektivt fläckar.

Läs mer

Här följer en av våra äldre guider om hur du kan behandla en bänkskiva med hjälp av topper och betonglack. Den är skriven för många år sedan, men håller fortfarande måttet. Det är ett riktigt bra sätt att behandla sin skiva. Sedan vi skrev denna guide har det tillkommit många andra sätt så som Hey'di Top, Stenoljor och andra ytbehandlingar. Guiden nedan ger ett högglansigt resultat.

 

Ytbehandla en bänkskiva

Ytbehandla betongbänkskiva.

Det finns många olika sätt att behandla en bänkskiva i betong. Det beror först och främst lite på vad du vill ha för utseende på skivan. Hos oss hittar du många olika ytbehandlingar och alla är livsmedelsanpassade och fungerar både inomhus och utomhus. Hey'di Top är en helt tät mycket hård ytbehandling med semi-glans, Texelent Stenolja ger ett gott skydd och passar bra till mörkare skivor för att framhäva färgen, Texelent Sten- och fogskydd ger en helt oförändrad rå betongyta och ger samtidigt ett mycket gott skydd, Betongtopper tillsammans med betonglack ger en glansig lättavtorkningsbar diffusionsöppen behandling. Läs mer om produkterna eller rådgör med oss vilket som är bäst för just ditt projekt. I nedanstående exempel ger vi lite tips när det gäller behandla en bänkskiva med Betonglack och Topper.

Betonglack och Topper till betongskivor i kök

För att få en riktigt bra ytbehandling som inte färgar skivan, är hygienisk, slitstark och står emot fläckar och fett ordentligt så är Topper och Betonglack ett bra val i kök. Betonglacken fungerar även som en sealer och binder damm och kalk i skivan och Topper lägger sig som ett skyddande lager och ger en snygg yta. Dessutom kan man om så önskas använda Toppern som ett tvättvax. Det vill säga att när man städar och torkar av skivan kan man då och då ha lite Topper i städvattnet (ca 0,1-1%). På så sätt underhåller man skivan och den håller sig snygg och fräsch.
 

Två lager betonglack och två lager betongtopper

På flaskorna finns beskrivningar på hur man ska gå tillväga. Du hittar det även under respektive artikel, men här kommer en snabbguide. Hur många lager av lack man behöver beror lite på vad man använt sig av för betong och hur sugande den är. Två lager brukar vara att rekommendera. Betonglacken ska läggas ut i två tunna lager med hjälp av trasa, spraymunstycke, pensel eller skurnylon. När betonglacken har torkat ordentligt är det dags för Topper. Toppern ska även den strykas i två tunna lager på liknande sätt. Om man vill ha en extra skyddande yta bör man gå på med vit skurnylon på första lagret av Topper (vänta 24 timmar innan du polerar med skurnylon) och även på andra lagret. Detta gör Toppern tätare och du får ett bättre skydd mot fuktfläckar.

Tips för mycket porösa sugande ytor.

Om man har en yta som suger åt sig fukt mer än normalt som t.ex en oslipad betongyta, porös betong eller ibland även flytspackel så kan man börja med att späda betonglacken 50/50 med vatten och lägga på ett mycket flödigt lager. Låt detta torka in ordentligt. Sedan applicerar man lack och topper som vanligt. Detta gör att betongen mättas och suger inte åt sig fukt lika lätt. Om man har en mycket porös sugande yta och applicerar betongtopper och betonglack i 2x2 lager kommer skivan ändå vilja suga åt sig av fukt och ånga. 

Vill du hellre ha ett obehandlat utseende? Se Texelent sten- och fogskydd, vill du ha en helt tät semi-glansyta? Se Hey'di Top.


Klicka här för att komma till en illustrerad guide

 

 


Produkter

Information

Handla