insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Metallpulver, pigment och glitter

Pulver och pigmenter som Mica Powder, metallpulver och glitter.

Vill du att det ska glittra och glimma eller efterlikna en metall? Blanda det i epoxi, medium, färg, lacker, pudra en yta, blanda det med lera eller använd det på ett helt annat sätt. Här finnss det du behöver, från äkta metallpulver till glitter, Mica Powder, Pearl Ex, och pigment till lim och färg.

Låt det ärga, skimra, glittra och glimma. 

Äkta metallpulver av olika sorter

Det finns många syntetiska metallic- och metallpulver, men här finns även äkta metaller nermalda till pulver i olika storlekar. Brons, Järn, Koppar, Aluminium och mässing. Det här pulvret är mångsidigt och kan bland annat användas i gelcoats med epoxi / resin för att skapa en så kallad "kallgjuten" metall. Dessa metaller har även kvar sina naturliga egenskaper vilket betyder att de kan ärga och oxidera vilket kan ge otroligt vackra effekter.

Mica Powder till nästan vad som helst

När vi ändå är inne på mångasidiga material måste vi passa på att berätta lite om Pearl Ex som är ett Mica Powder. Mica som på svenska faktiskt heter Glimmer är en mineral i vilken huvuddelen består av silikat och aluminium. För att inte bli för långrandiga när det gäller att förklara precis vad det är kan vi berätta vad det används till istället, även om det skulle kunna bli ganska långrandigt det också för det används i så många olika produkter. I konstnärs- och hantverksvärlden används det till bland annat att skapa metallicfärger och iridecerande medier m.m. Pulvret är väldigt ljusäkta, det betyder att det inte förlorar glansen och kan blandas med akrylmedier, lösningsbaserade vätskor, akrylfärg, oljefärg, akvarellfärg, resin och flera andra material. Pulvret är så fint så du i de flesta fall även kan använda det till Airbrush. Mångisdigt är bara förnamnet. I serien Pearl Ex finns många olika färger och skimmer att välja mellan. Allt från små 3grams-burkar till större.

Metallicpulver till alcohol ink

Från Shinhan kommer ett metallicpulver som är perfekt för bland annat Alcohol Ink -Art. Det är ett väldigt fint pulver som används till att skapa populära metalliceffekter. Pulvret blandas ut mycket bra i den alkoholbaserade färgen och tack vare att partiklarna är så små så påverkas inte de fina egenskaperna speciellt mycket. Självklart kan man även använda Metallic Powder till mycket annat och precis som med ovanstående Mica Powder funkar det fint i akrylfärg, gouache, akvarell osv.

Glitter, Chunky och Fine och flera andra sorter

Vill du få det att glittra? Då har du verkligen hittat rätt. Här finns en mängd olika typer av glitter i många olika material. Allt från traditionella sorter som passar perfekt att strö över på nästan vilken yta som helst. Använd bara lite lim eller medium så ligger glittret kvar. Här finns även tyngre glitter som passar perfekt till Geode-resin och resinkonst. Här finns även olika glittermix, kristallglitter, lyxglitter, glasglitter och paljetter. En hel salig blandning som får din värld att glittra och glimma.

Läs mer
Populära produkter i underkategorierna


Produkter

Information

Handla