insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Kalligrafi, pennor och penslar

Vad är kalligrafi?

Konsten att skriva vackert kallas för kalligrafi. Det är även ett namn på skrivandet som konst och utövarna kallades historiskt sett för kalligraf och kalligrafer. I Asien har kalligrafin haft betydelse lång tillbaka i tiden. För cirka 2000 år sedan var kalligrafi en av fyra färdigheter som en lärd person skulle kunna. Det finns även andra historiska delar av kalligrafin som arabisk och islamisk kalligrafi samt europeisk kalligrafi. Nuförtiden använder man uttrycket kalligrafi för att beskriva en elegant form av handstil där bokstäverna byggs upp av kombinationer av streck. Det kräver mycket övning för att kunna skriva det på ett lätt och snyggt sätt. 

Set med kalligrafipennor till bra pris

Det tar tid att behärska riktigt elegant kalligrafi, och du behöver lägga ner tid på att öva. Utöver klassisk kalligrafi kan tekniken även användas till bland annat illustrationer, anteckningar, modern lettering och i akvarellmålningar – det är endast fantasin som sätter gränser. Hos hos hittar du pennor med platta spetsar som ger dig möjligheten att skriva vackert. Vi har också kalligrafipenslar med lång spets, stålspetshållare och stålspetsar av olika slag, startset för både höger- och vänsterhänta, dopp- och reservoarpennor med bläck samt mycket mer.

Hitta kinesiska kalligrafipennor online

Konsten att behärska kalligrafi har starka anor från Asien har historiskt sett betytt en hög status. Därför är det inte så konstigt att just kinesiska kalligrafipenslar är mycket populära att använda sig av. Istället för att skriva med penna valde helst en pensel för att kunna skriva riktigt vackert och elegant. Penseln hår ska vara spetsig och helst vara tillverkad av något slags djurhår, inte syntetiskt hår.  För att bli riktigt duktig på kalligrafi, och mer specifikt kinesisk kalligrafi, är det bra om man läser på genom böcker eller videos på internet. Det krävs mycket övning och kunskap för att behärska konsten fullt ut.

Läs mer

Kalligrafiset för nybörjare och proffs

I vårt breda sortiment har vi gott om kalligrafiset som passar både den som är helt ny på området och den som är mer erfaren. Oavsett om du är nybörjare eller proffs så finns det prisvärda set som du kommer ha stor glädje av. Dessa fungerar bra både för hobbynivå och mer yrkesmässig användning. I seten får du med allt som du behöver i form av bläck, stift och pennor eller penslar som har olika bredd. För dig som är vänsterhänt så finns det särskilda set, där pennan är tillverkad på ett annat sätt som passar den som skriver med vänster hand.


Produkter

Information

Handla