insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Akvarellpennor

Vad är akvarellpennor?

Att måla med akvarellpennor är både enkelt och roligt. Akvarellpennor finns i många olika färger och varianter som passar både till nybörjaren som har det som hobby och till den professionella, mer erfarna konstnären. Färgen innehåller fint riven pigment som består av vatten och bindemedel. Idag är bindemedlet vanligen gummi arabicum med visst mått av glycerin. Akvarellpennor är enkelt förklarat färgpennor som har stift tillverkade av akvarellfärg. Det är lätt och komma igång att använda akvarellpennor eftersom det inte krävs några förberedelser. I det stora och breda sortimentet går det att hitta både enstaka pennor och hela set.

Att måla med akvarellpennor

Akvarellpennor fungerar till att både måla och rita.. Bäst effekt uppnås när pennorna används på riktigt akvarellpapper, även om det självklart går att använda på vanligt papper också. Det är möjligt att måla med torra akvarellpennor och sedan ta en våt pensel och skapa fantastiska effekter i efterhand. Du kan också prova att fukta pappret med en svamp eller annat tillbehör och på så sätt skapa din målning. Akvarellpennor ger stora möjligheter att få fram både fina teckningar och målningar genom att använda olika effekter och få fram fler detaljer.

Tips på teknik med akvarellpennor

I grunden går målning med akvarell ut på att färgerna framträder och lyfts fram i det vita pappret. Generellt används inte färgen vitt vid målning med akvarellpennor, utan de områden som ska vara vita lämnas omålade på pappret. För de ljusa färgerna är det vanligt att låta papprets vita färg lysa igenom för att ge bäst effekt. Det finns två grundläggande sätt för att måla akvarell på, vått i vått och vått på torrt. Vid vått i vått fuktas akvarellpappret med svamp och målningen sker med våt färg så att färgerna blandas. Vått på torrt innebär att man använder ett torrt akvarellpapper så färgerna inte blandas.

Läs mer

Akvarellpennor för nybörjare och proffs

En av de bästa sakerna med akvarellpennor är att de passar både erfarna konstnärer och den som har det som hobby eller är helt ny på området. Det är väldigt lätt att komma igång och möjligheterna till variation är oändliga. Med tanke på att de är så lätta att använda passar pennorna bra för den som vill testa något lite mer avancerat och där det finns stort utrymme för kreativitet. Hos oss på WS & Company hittar du högkvalitativa akvarellpennor till bra priser. Välkommen!


Produkter

Information

Handla