insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Schabloner & Stenciler

MED SCHABLONER ÄR DET LÄTT ATT DEKORERA

Schabloner eller stenciler är ett enkelt sätt att sätta piff på det mesta. Använd hela schablonen eller delar av den för att dekorera alla möjliga objekt. En schablon eller stencil är perfekt för att exempelvis använda på möbler, loppisfynd eller egna kreationer i betong och gips. När man dekorerar med schabloner kan man med fördel använda sig av schablonpenslar. Dessa penslar är utformade för att lättare ge skarpa kanter i stencilen. Du hittar schablonpenslar i olika paket och storlekar men även svampar som också lämpar sig bra när man ska dekorera med schabloner i kategorin tillbehör här nedan. 

I kategorin Tillbehör hittar du förutom penslar och svampar även tillbehör som t.ex stencilrengöring, spraylim m.m.

Här finns även andra tillbehör som t.ex akrylmedium för att skapa reliefer och målarknivar för att spatla ut färgen över schablonen, vilket är speciellt omtyckt när man arbetar med 3D-schabloner.

Hos oss hittar du många olika stenciler eller schabloner, från vanliga spetsschabloner till bokstäver, siffror och vintage, schabby chic. Från mindre modeller till lite större som du kan använda på t.ex bordsskivor, golv och väggar.

Schabloner finns i olika varianter, vanligt tradionella, självhäftande (ibland även kallade flexschabloner), screentryck samt 3D-schabloner. De schabloner som är de mest vanligt förekommande kommer i tunnare plastark. 3D-schabloner är tillverkade i tjockare plast och lämpar sig särskilt bra för att skapa tjockare reliefer med en krämig akrylfärg eller ett akrylmedium som t.ex Modeling Paste eller en Gel. 

Önskar man skapa mönster med hjälp av en schablon på välvda ytor som t.ex krukor eller glasburkar är självhäftande schabloner ett bra val. Dels för att de är just självhäftande och gör arbetet enklare men även då de är tunnare och böjs enkelt runt objektet. 

Screentryckstenciler skiljer sig lite från övriga schabloner då dessa är tillverkade i tyg vilket gör att man får mer detaljerade mönster samt en flexibel smidig stencil. Ofta medföljer en skrapa till stencilen som man använder för att applicera färgen. Tekniken kallas även Silkscreen och vi har samlat alla dessa stenciler under kategorin Screentryckstenciler här nedan. 

Läs mer
Populära produkter i underkategorierna
Just nu


Produkter

Information

Handla