insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Lufttorkande lera

Självtorkande, lufttorkande lera.

Självtorkande lera, till skillnad från vanlig modellera, härdar i rumstemperatur och blir hård. När leran har härdat klart är den hård nog att måla, borra och slipa. Om du vill måla din lera kan du använda dig av de flesta hobbyfärger och akrylfärger. Vi har flera olika typer av lufftorkande leror, hitta din favorit här nedan.

Vackert vit, traditionell terrakotta eller sten och betong

Vi har tidigare nämnt att självtorkande eller lufttorkande lera är enkel att efterbehandla med olika färger. Om du vill behålla leran som den är finns även här några val att göra. Förutom de mest klassiska som vit färg och terrakotta finns det även lufttorkande leror i flera färger. Bland annat hittar du en helt svart, en curryfärgad och en ljust grå. Den ljusa grå ska inte förväxlas med lerorna som efterliknar sten eller betong. DAS Stone och Knorr Prandell concrete Clay samt Darwi Béton är tre riktigt speciella leror som faktiskt inte alls ser ut som lera utan precis som namnen avslöjar, sten och betong.

Modellering och ytbehandling

Ofta räcker det med att använda händerna när man ska fixa till en fin form av lera, men ibland krävs det lite extra. Då kommer kategorin lerverktyg väl till pass. Här finns allt för att nå den formen du vill ha på ditt verk. Modelleringsverktyg av plast och trä i en uppsjö varianter, miretter med både vassa kanter och rundade kanter, drejsken av gummi, lerskärare, kavaletter och utsticksformar är några av alla tillbehör du kan hitta hos oss. Dessa verktyg tar ditt modellerande till helt nya höjder.

Ytterligare en kategori som förtjänar en extra titt är ”övriga leror och tillbehör”.  Här finns några olika varor som passar perfekt till lufttorkande lera. Lack är en av dem. Högglansig lack som ger ditt projekt en glaserad look och skyddar mot smuts och väta. En annan vara som bör få din uppmärksamhet om du vill göra vaser och skålar med mera är Waterproofing agent. Det här är en produkt som gör din lera vattentät.

Vad vill du modellera och skapa? Välj först ut din lera och ta dig vidare till verktygen, tillbehören och färgerna. Det är enklare än vad man kan tro.

Läs mer


Produkter

Information

Handla