insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Cernitlera Number one

Cernit number one för bland annat modellering av figurer och smyckestillverkning

Cernitlera

Cernitlera är en polymerlera som ugnshärdas. Number One har några unika nyckelegenskaper som att knådtiden är kortare än för många andra leror. Det betyder att det är mycket lätt att modellera med cernit. Leran är dessutom luktfri, både före, efter och under bakning i ugn. Lerans formula gör att den inte fläckar ner ytor och fingrar.

Cernitlera bränns i ugn och efter detta får leran en porslinsliknande finish. Leran kan även därefter slipas, borras och filas.

Det är enkelt att använda Cernitlera. Här följer några råd och instruktioner hur du går tillväga.

Arbeta alltid med rena händer på en ren yta. Knåda leran för att få den att värmas upp och mjukna. Där efter kan leras formas för hand eller med hjälp av diverse modelleringsverktyg. Man kan även trycka ner leran i formar för att göra avtryck eller stämpla med spännande mönster. Den kan även kombineras tillsammans med andra material som stenar, fjädrar, pärlor och mycket annat för att skapa spännande design.

Leran ska brännas i vanlig ugn från 110°C till max 130°C, baka aldrg leran längre tid än 30 minuter. Tiden kan dock variera beroende på objektets tjocklek. Använd aldrig microvågsugn.

När leran är härdad kan den målas med akrylfärg eller lacka med akrylbaserad lack.

 


 

Läs mer


Produkter

Information

Handla