insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Lera

Lera är ett mångsidigt material och ett perfekt pyssel för både vuxna och barn. Det finns många olika typer av lera men en sak har de dock gemensamt och det är skaparglädje. Att få forma någonting med händerna, att riktigt känna hur ditt verk tar form är en fantastisk känsla.  Här kan du köpa leror som passar för alla möjligt ändamål. 

Läs mer
Populära produkter i underkategorierna

Polymerlera som härdar i hushållsugn

Polymerlera är en sort som många är bekanta med genom varumärken som Cernit, Smart, Fimo och Sculpey. Polymerlera är enkel att jobba med. När man är färdig och nöjd så bakar man den i vanlig hushållsugn. Då härdar leran och man får ett beständigt objekt som man sedan kan lacka, måla, slipa och borra i för att ge den en slutgiltig finish. Den kommer även i många färger och opaciteter (om en lera är ogenomskinlig eller genomskinlig). Det finns Polymerlera med Mica Powder som ger den en metallic-glans, men man kan även tillsätta MicaPulver själv. Pearl Ex är ett sådant pigment som du kan hitta här i vår webbutik.

Skulpturlera - torkar inte och finns i flera hårdheter

Just det begreppet skulpturlera är väldigt brett. Man kan skulptera i många olika lertyper, men vad vi menar med skulpturlera är en mer avancerad lera, ofta vaxbaserad som är till för just skulpturer och andra arbeten under längre tid. Då behöver man en lera som inte ger efter och mister sin form och den får absolut inte torka under arbetets gång. Här finns många kända varumärken som NSP Chavant och Plaxtin för att nämna några. Det är riktiga kvalitetsleror som håller en ordentlig konstnärsnivå. NSP Chavant är för övrigt en sulfur-fri lera vilket är mycket bra om man ska gjuta av sitt verk med silikon. Silikon och sulfur går nämligen inget vidare tillsammans.

Lufttorkande lera som härdar av sig själv

Lufttorkande lera är lämplig när man inte kan eller vill härda det i ugn, men ändå vill att den ska stelna och bli hård. Beroende på tjocklek så kan det ta en 1 dag och uppåt för en lufttorkande lera att bli helt genomhärdad. Den finns i flera olika varumärken som t.ex. Plus, DAS och Sculpey och är enkel att arbeta med. Det är viktigt att man förvarar leran väl tillsluten när man inte använder den, annars kommer den torka. Just nu är det väldigt trendigt med dessa typer av leror. Överallt runt om sociala medier ser man kreationer i form av fat, skålar, ljushållare och mycket annat. Förr i tiden var det här någonting man bara gjorde i riktig keramiklera och liknande, men nu har leran blivit så tekniskt avancerad att den många gånger fungerar precis lika bra. Lufttorkande lera är populär att göra gjutformar på och är perfekt för barn. Dessutom är den billig i jämförelse mot t.ex skulpturleror och polymerleror.

Lera och verktyg för alla tillfällen

Det här var några av alla sorters leror du hittar i vårt sortiment. Utöver dessa har vi vanlig modelleror i glada färger, industrileror som är till för prototyper och andra avancerade projekt, keramikleror och stengodslera till bränning i ugn och självklart många olika verktyg också som t.ex drejsken, miretter med både vassa och runda kanter, lerskärare och kavaletter. Vill du börja arbeta med lera hittar du alltså allt du behöver hos oss.


Produkter

Information

Handla