insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Van Gogh, Oljepastell

Van Goghs oljepastellkritor har tillverkats av holländska Royal Talens sedan 1963, en riktig klassiker i sin kategori. Serien innehåller mängder av kulörer och med sin mjukhet och höga pigmenthalt är de enkla att blanda med varandra. De briljanta färgerna hjälper dig att skapa liv i vilket verk som helst.

Hur kan man använda oljepastell? 

För att göra kritan laverbar kan man använda den tillsammans med terpentin och därmed få en härlig akvarellkänsla i verket. Man kan även använda den som den är, i lager-på-lager för att få struktur och liv i verket, här kan man även använda skrapteknik med hjälp av exempelvis en palettkniv för att skrapa fram kulörer från de undre lagren. För att skapa övergångar mellan kulörerna kan man börja med de mörka kulörerna för att sedan lägga på de ljusa kulörerna ovanpå, därefter kan man använda fingrar, svamp, stompf eller borste för att smeta ut kulörerna och därmed skapa mjuka övergångar. 

Kreativa effekter

Med sin intensitet, mjukhet och fästförmåga kan kritorna även användas på en mängd olika underlag såsom papper i olika utföranden och färger, kartong, trä, lergods och duk. Med detta sagt öppnar dessa oljepastellkritor upp oändliga möjligheter för den kreativa själen att skapa verk med mängder av nyanser och konstnärliga effekter.

Läs mer


Produkter

Information

Handla