insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Gouache

Vad är gouache?

Gouache är en vattenburen färg som har hög pigmentkoncentration, vilket ger den en god täckförmåga. Gouachefärger har större intensitet än exempelvis akvareller och det gör att man kan dölja underliggande mörka färger med ljusa färger. Det ger konstnären andra alternativ att bearbeta sin målning än vad som är möjligt med akvarell. Dock kan du blanda goucher och akvareller, båda färgsorterna har gummi som bindemedel. Vanligtvis använder man gouacher på ett särskilt akvarellpapper, men det går även bra att måla på duk eller ritpapper.

Teknik för målning med gouacher

Att måla med gouacher anses vara en svår att teknik att hantera då det krävs kunskap och skicklighet för att på bästa sätt bearbeta sitt motiv. Det är en populär metod hos till exempel illustratörer, grafiker och tecknare. Färgen kan användas på bland annat affischer, skisser, produkter och prototyper. Med hjälp av vit gouachefärg är det även möjligt att illustrera blänk och en reflekterande yta i föremål. Konstformen har fått sitt namn från det italienska ordet guazzo och på latin betyder det “bevattning” eller “pöl”.

Set och kit från Winsor & Newton

Vi erbjuder högkvalitativa gouachefärger från populära Winsor & Newton. De har färger av både konstnärskvalitet och studiokvalitet till mycket bra priser. Färgerna kan målas antingen vått-i-vått eller på torrt underlag. Akvarellpapper, duk eller kraftigt ritpapper är att föredra. Du kan blanda gouacher med akvareller och tillsammans kan färgerna skapa ett kraftfullt och vackert slutresultat.

Gouache

 


 

 

Läs mer
Populära produkter i underkategorierna

Köp gouachefärg online

Det skiljer sig en hel del hur du målar med gouacher jämfört med andra vattenbaserade färger som till exempel akvareller. En duktig konstnär kan använda de levande egenskaperna hos en akvarell, som att den blandar sig på pappret och lämnar pigmentfläckar, för att få ett fint resultat.

Gouacher har helt andra egenskaper. De färgerna skiftar utseende när de har torkat, ljusa färger blir mörkare och mörka färger blir ljusare. Att den är så pass täckande gör också att du kan måla om och måla över andra färger om du önskar det. Utforska den härliga tekniken med gouacher, välkommen att handla hos oss!


Produkter

Information

Handla