insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Silikonformar

Köp eller skapa egna silikonformar enkelt för att gjuta med material som betong, gips, polyuretan, lera, vax, tvål och livsmedel. Silikonformar har mycket bra motståndskraft mot både basiska och sura ämnen och är inte lika känsliga för ljus som exemplevis en latexform är. Vi har flera olika typer av färdiga silikonformar som är tillverkade av olika sorters silikon. Här hittar du bland annat hexagonfat, ljushållare, krukor, askar, underlägg, skålar, fat, dekorer, smycken, hängen och mycket annat. Saknar du någon form så är det bara att kontakta oss eller tillverka en egen.

Köp våra gjutformar i silikon här

 

Färdiga Silikonformar

 

Silikon för att skapa egna formar

Ws&Co har ett brett utbud av silikon för att skapa egna silikonformar i hög kvalitet. Med våra produkter kan du skapa gjutformar för en mängd olika material, såsom betong, gips, jesmonite, raysin, epoxi och resin. Vårt livsmedelsgodkända silikon är perfekt för att skapa formar för choklad, glass, godis och andra ätbara produkter. Om du är osäker på vilket silikon som passar bäst för dina formar så tveka inte att kontakta oss. Vi hjälper du att välja rätt produkter och ger dig råd om hur du bäst tillverkar den silikonform du vill ha. Det spelar ingen roll om du är en erfaren hantverkare eller en nybörjare på silikonformar, här finns det silikon du behöver för din formtillverkning.

 

CENUSIL M 830 för detaljerade silikonformar

CENUSIL M 830 är ett högkvalitativt och mångsidigt silikon känt för sin slitstyrka och flexibilitet. Det kan användas för skapa detaljerade silikonformar som kräver hög precision.

Extra härdare

Extra härdare till formsilikon är bra när du skall justera härdningstiden för din silikonform.

Formsilikon

RTV-silikon med blå härdare är enkelt att använda och ger dig möjlighet att skapa både små och stora silikonformar.

Rayher RTV

Rayher RTV är ett prisvärt och högkvalitativt silikon, perfekt för både hobbypysslare och professionella formtillverkare. Det finns även som extra värmetåligt för att tåla högre temperaturer.

Elastosil för silikonformar till livsmedel

Elastosil är ett livsmedelsgodkänt silikon som är idealiskt för att skapa formar för choklad, is och andra ätbara produkter. 

Tixotropmedel

Använd tixotropmedel för att justera viskositeten på din silikonform och skapa den perfekta konsistensen för ditt projekt.

 

Köp Silikon till dina formar här!

 

Silikon för att skapa formar

 

Skötselråd för silikonformar

Om man sköter om sina silikonformar på ett bra sätt så förlänger man livslängden på dem. Här nedan hittar du en lite skötselråd över hur du bäst tar hand om formarna.

Silikon är ett beständigt material

RTV-Silikon är ett mycket beständigt och slitstarkt material att tillverka sina gjuformar i. En silikonform i RTV-silikon passar att gjuta många olika material i som t.ex. gips, betong, polyuretan och mycket annat. Dessutom tål den både sura och basiska ämnen vilket gör den till en av de mest lättskötta gjutformar man kan tänka sig. RTV-silikon tål även upp till 200 grader och ner till minus 50 grader. Skötselråden går även applicera till viss del när det gäller gjutformar av t.ex livsmedelssilikon, värmetålig silikon m.m.

Släppmedel och tvätt av silikonformen

Normalt sett behöver man inte ha släppmedel i sin silikonform men det förlänger livslängden. Vilket släppmedel man behöver ha beror på vilket material man gjuter med. Det finns många olika sorters släppmedel och de vi rekommenderar är släppspray för gjutformar samt vaselin eller talk. Efter gjutning ska man alltid tvätta ur formen ordentligt samt hålla den torr. Tvätt ska ske med vatten och/eller diskmedel. Om silikonformen är hårt smutsad av t.ex. färgpigment eller liknande kan man tvätta ur formen med lacknafta. Var då mycket noga med att skölja ur den ordentligt efteråt.

Förvaring av silikonformar

Alla gjutformar i RTV-silikon som man köpar via WS och Company är talkade. Vi talkar in gjutformarna för att de gärna drar till sig damm och smuts om man inte gör det. De blir också betydligt trevligare att hantera. Hur ofta du behöver behandla din silikonform med talk beror lite på hur ofta man gjuter samt med vad. En regel är att massera in talk när man känner att gjutformen drar åt sig för mycket smuts eller när den känns lite kärv. Silikon tål ljus men undvik att förvara den i direkt solljus och förvara den torrt.

Tillverka en egen silikonform

Det finns flera sätt att skapa en silikonform på och i denna guide visar vi hur man snabbt och enkelt gjuter av ett objekt och skapar en form. Vi går igenom hur man enkelt gjuter en form i silikon. Formsilikon är ett RTV-silikon som härdar i rumstemperatur. Det är väldigt enkelt att gjuta med och det har en blå härdare som gör att man lätt kan se att blandningen blir homogen. I formen kan man sedan gjuta många olika material som t.ex polyuretan, betong och gips.

Tillverka en silikonform guide

 

Göra en egen Silikonform

 

Produkter

Information

Handla