insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Kreativa kurser i Linköping


 

 

NYA KURSTIDER FÖR 2018 KOMMER SNART!

 

 

 


 

WS Event! barnkalas - kickoff - teambuilding - möhippa - kompisgäng: Se hit! Låt oss hjälpa er att skapa en unik och minnesvärd upplevelse! Läs mer om våra events längst ner på sidan!

 


 

Betongkurs i Linköping - Skapa i betong

2x3 timmar. Pris 900 kr

Här i vår välutrustade betongverkstad i Linköping lär du dig att skapa i betong och förädla dina betonggjutningar med effektmåleri och ytbehandlingar.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Kursen passar både dig som är helt ny inom betong och dig som gjutit mycket. Här finns någonting att lära för alla.

Upplägg och mål

Under det första kurstillfället kommer du till största del arbeta praktiskt med gjutning, men vi pratar även lite om det tekniska bakom betongen och ger tips och råd så man slipper göra de vanligaste misstagen hemma.

Vid det andra tillfället lär vi hur man effektmålar och behandlar betongen för att ge den liv och stil. Här har man tillgång till det mesta ur vårt stora sortiment av färg, ytbehandlingar och andra verktyg. Det finns även tid till att ställa dina egna frågor under kursens gång.

I kurslokalen finns ett större antal uppgjutna och dekorerade ting som du kan välja att tillverka. Här finns en bra blandning av olika stilar av det som är populärt, traditionellt eller nyskapande. Man får prova på flera olika tekniker och även lära sig skapa vackra gjutningar med sådant man oftast har hemma.

Målet med kursen är att man ska få prova på olika tekniker och få en bra grund för att tryggt fortsätta sitt skapande hemma.

Material

Under kursen kommer man i kontakt med de vanligaste gjutformsmaterialen samt flera olika typer av betong och cementprodukter.

Bra att veta

Fika ingår vid båda tillfällena. Hör av dig till oss om du har några allergier så ordnar vi något annat gott till dig. Alla som går kursen har även möjlighet att handla till reducerat pris (15%) i vår butik i samband med andra kurstillfället.

Lokalen

Vår verkstad ligger i anslutning till vår butik i Tornby Linköping. För mer information om var du hittar vår butik, klicka här.

Kursledare

Vi som leder kurserna heter Jonas, Caroline & Susanne. Jonas och Caroline arbetar på WS och Company och ger råd och tips om betong hela dagarna och Susanne är en betongkreatör med egen produktion och stil. Tillsammans har vi skapat ett upplägg som inte bara är unikt utan även mycket lärorikt och ger dig en rejäl skjuts ut i betonglivet! Välkomna!

Kurstider betongkurs hösten/vintern 2017

Kurstillfälle 1
Torsdag 28/9 kl. 18-21
Måndag 2/10 kl. 18-21
Pris: 900 kr
Material och fika ingår.

Kurstillfälle 2
Lördag 21/10 kl. 10-13
Onsdag 25/10 kl. 18-21
Pris: 900 kr
Material och fika ingår.

Kurstillfälle 3
Tisdag 14/11 kl. 18-21
Lördag 18/11 kl. 10-13
Pris: 900 kr
Material och fika ingår.

Julspecial
Tisdag 21/11 kl. 18-21
Söndag 26/11 kl. 10-13
Pris: 900 kr
Material och fika ingår.
Mer information kommer - Tillverkning av charmiga adventsljusstakar & allmän tomteverkstad.

 

 

 Boka kursen via vår kontaktsida. Om du använder kontaktformuläret eller e-post, uppge vilken kurs det gäller, tillfälle och namn, telefonnummer och adress. Bekräftelse och information om betalning skickas via e-post. Vi erbjuder betalning via swish, faktura eller direkt i butik. 

 

 

 


Effektmålningskurs

Effektmålningskurs som ger mersmak.

Tid 2,5 tim - Pris 450 kr

Målningskursen innehåller olika tekniker inom effektmålning. Hur man skapar rosteffekter eller t.ex ärgad brons och koppar. Du får lära dig hur man torrmålar, skapar vackra effekter med metallicvax, färgtvättar och ytbehandlar mm. Du får möjligheten att prova på många olika typer av färger som t.ex. kalkfärg, metallicfärg, glitterfärg, utomhusakryler, rost- och patinafärger, vaxer, guldbronsfärger och fler därtill.

Medtag egna saker att måla eller köp till.

Ta med ca 3 saker som du önskar måla. Det kan vara t.ex ljusstakar, terracottakrukor, små figurer, skålar i olika material som t.ex trä, metall, glas, betong och gips. Om du inte önskar att ta med dig objekt hemifrån finns det figurer att handla här. Figurerna är i betong eller gips och kostar från 20-40 kr st. Det går även bra att handla andra ting direkt ifrån vårt butikssortiment och måla på kursen.

I kursavgiften ingår alla typer av färg och penslar som behövs samt lättare fika.

Kursen går även bra att gruppboka på ett datum som passar er, minst 6 personer.

Kurstider effektmålning hösten/vintern 2017

Lördag 16/9 kl. 16-18.30
Pris 450 kr
Fika ingår

Lördag 14/10 kl. 16-18.30
Pris 450 kr
Fika ingår

 

 

 

 

 

 Boka kursen via vår kontaktsida. Om du använder kontaktformuläret eller e-post, uppge vilken kurs det gäller, tillfälle och namn, telefonnummer och adress. Bekräftelse och information om betalning skickas via e-post. Vi erbjuder betalning via swish, faktura eller direkt i butik. 

 

 


Nyhet - TEMAKVÄLLAR - läs mer här

Temakvällar betong, ytbehandlingar, måleri, färg mm

 

 


Nybörjare eller inte, på våra kreativa kurser finns alltid någonting att lära. Bli en fena på betong, pyssla tillsammans med barnen, gjut av en hand, lär dig skapa formar. Här finns någonting för de flesta. Alla våra kurser är breda och individuellt anpassade efter din erfarenhet. Vi har hållt kurser under många år och i år är de ännu bättre. I nyrenoverade lokaler med gott om svängrum för kreativitet (och spring på pyssel-tillfällena för barn) och finslipat upplägg välkomnar vi dig till en lärorik och minnesvärd upplevelse! Här nedan kan du läsa om våra kurser.

Specialkurser, betong, ytbehandlingar formtillverkning: Hittar du inget tillfälle som passar dig? Letar du efter en annan kurs? Vi håller kurser och utbildningar för privatpersoner och företag. Anpassade kurser efter det du vill lära dig mer om. Är det ytbehandlingar av betong, bänkskivor, formar för stearin eller någonting helt annat? Hör med oss! Vi kan form! Kontakta oss med dina önskemål!

Gruppbokningar - alla våra kurser från betong till form: Vill du gå en kurs med vänner eller arbetskollegor? Vi tar mot grupper på andra tider än de fasta kurstiderna här nedan. Minsta antal för gruppbokning är 6 personer. 

 


 

 

Handavgjutningskurs

 

Skapa minnen för livet! Lär dig gjuta av händer.

2,5 tim - 900 kr

En hand- eller fotavgjutning är ett otroligt minne av en händelse eller en uppväxt. Barnens hand, ett bröllopspars händer eller en förälder och ett barn, hand i hand. På den här kursen lär man sig inte bara att gjuta av en hand utan även tips och trix hur du ska kunna få händerna så bra som möjligt. Vi pratar material, olika gjutmaterial och tekniker från metallic-effekter, t.ex. aluminium, till gips och betong. Med dig efter kursen får du en kopia av din hand och en massa kunskap.

Från avgjutningsteknik till slutfinish

Vad ska man tänka på innan man stoppar ner handen i alginatet, vad man kan göra för att undvika att bubblor och luftfickor uppstår, hur man kan trixa när man stoppar ner handen i alginatet och hur man på bästa sätt ska ta ur den. Hur lagar man upp eventuella fel och vilken teknik ska man använda sig av? Hela kedjan med andra ord, mot vackrare avgjutningar.

Tekniken

Under kursen pratar vi även om hur man kan använda de här teknikerna för att gjuta andra delar samt hur man kan få materialet man gjuter i att se ut som brons, järn, aluminium och mycket annat.

Välkommen på en lärorik upplevelse hos oss!

Kursen går även bra att gruppboka på ett datum som passar er, minst 6 personer.

Kurstider handavgjutning hösten 2017

TIDER KOMMER

 

 

 

 

 

 

 

 

 Boka kursen via vår kontaktsida. Om du använder kontaktformuläret eller e-post, uppge vilken kurs det gäller, tillfälle och namn,  telefonnummer och adress.  Bekräftelse och information om betalning skickas via e-post. Vi erbjuder betalning via swish, faktura eller direkt i butik. 

 Visste du att vi även har barnkalas och andra events som möhippor, kick-off och mycket annat. Kontakta oss för mer information! 

Hittade du inte din kurs här? Kontakta oss! Vi erbjuder alla möjliga olika utbildningar och kurser inom formskapande, gjutning och avformning.


Låt oss hjälpa er att skapa en oförglömlig upplevelse. Events och happenings i Linköping.


Hos oss finns upplevelser för alla. Ett roligt barnkalas där man kan gjuta av sina händer, skapa smycken, gjuta och måla gipsfigurer eller skapa sitt eget fotosmycke. Sätta lite extra krydda på möhippan, komma på pysselkväll med kompisgänget. En kick off värd att minnas eller en annan gruppaktivitet där vi kan hjälpa till. I våra lokaler i Linköping finns gott om svängrum och även lättare matlagningsmöjligheter om man vill stanna längre. Här nedan ger vi några exempel på vad ni kan hitta på hos oss men självklart kommer vi fram till någonting tillsammans. Här följer några exempel på vad vi kan göra för er.


Barnkalas och pyssel.

Barnkalas pyssel i Linköping
Illustration Sofie Schening - WS och Company

Våra populära barnkalas går inte av för hackor. Här kan man pyssla allt vad man orkar och det är alltid lika uppskattat. I våra lokaler finns gott om plats för kreativitet, många glada barn och mycket spring. Några av de populäraste aktiviteterna på våra kalas brukar vara att skapa vackra fotosmycken, gjuta av barnens händer (skapa en exakt kopia av en hand med hjälp av alginat), gjuta och måla gipsfigurer. Det exakta upplägget kommer vi fram till tillsammans. Här finns mycket kul att hitta på. Vi kan ta hand om pysseldelen, eller så tar vi hand om hela kalaset med allt vad det innebär. Välkommen till ett barnkalas fyllt av upplevelser hos oss!


Kick-off

Kick-off i Linköping
Illustration Sofie Schening - WS och Company

En kick off eller Team building hos oss kan vara mycket. Några typiska aktiviteter är att få med sig personliga minnen och någonting som symboliserar teamet Det fixas lätt genom olika sorters avgjutningar. Här är det bara fantasin som sätter gränser. Man kan göra "team-träd" där man gjuter av allas händer i ett "träd". Det blir dessutom en riktigt snygg och helt unik pryl att visa upp på arbetsplatsen. Andra aktiviteter är teamtavlor med allas handavtryck m.m. Självklart kan vi även hålla vanliga kurser för er. Se vårt ordinarie kursutbud för idéer och inspiration. Vad är din idé? Låt oss veta! Kontakta oss!


Möhippa

Aktiviteter för möhippa i Linköping
Illustration Sofie Schening - WS och Company

Möhippor hos oss på WS och Company är alltid en uppskattad upplevelse. Oavsett om man vill pyssla med smycken och göra fotosmycken med t.ex. bröllopstema eller om man vill göra en avgjutning i alginat av blivande bruden så finns det alltid någonting att göra. De populäraste aktiviteterna är just avgjutningar av olika slag. Det kan handla om handavgjutningar där vi gjuter av hela sällskapets händer på olika sätt. Det kan vara avtryck i en platta, en trädstruktur eller individuella. Att gjuta av byst eller hela överkroppen som staty är även det en populär aktivitet. Här använder vi oss av alginat för att gjuta av den blivande bruden och ibland hela sällskapet. Vi har lång erfarenhet av avgjutningar mot hud, det är snabbt, säkert och ni får en exakt kopia av er själva i valt material och utseende. En perfekt present till brudgummen när släkt och vänner gått hem :) Självklart kan vi även ordna möhippor på hela vårt kursutbud som tema. Hör av er med er idé! Ring eller maila oss för prisförslag!


 

Bokning eller frågor? Kontakta oss! tfn. 013-4742470 eller [email protected]

Produkter

Handla

Information