insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Skötselråd för gjutformar latex.

Genom att ta väl hand om sin gjutform av latex förlänger man livslängden och man får ett verktyg som räcker väldigt länge. Det finns dock vissa saker som man behöver tänka på för att få nytta av sin gjutform så länge som möjligt. 


 Svårighetsgrad: Lätt  Tidsåtgång: ca: 10 min.

 


 

steg för steg guide

 


Guiden samt produkter du behöver för att följa den hittar du här nedan.

 

 

 

Läs mer

Inspirationsnummer
5077

 

 


Ett vanligt gjutformsmaterial, latex, så här tar du hand om gjutformen

 

 

 

Förläng livslängden på din latexgjutform.

En latexform är en av de allra vanligaste gjutformarna bland alla som pysslar med hobbybetong. Det kan också vara en av de allra bästa. Sköter man bara om formen på rätt sätt så har man en fin form att glädjas åt under mycket lång tid. Det finns dock några saker att tänka på. Så här sköter du om din latexgjutform.


 

Tillsätt aldrig olja i latexformar

 

 

 

Aldrig vanlig olja i latexformar.

Det är extra viktigt är det att man aldrig använder vanlig olja i latexformar. Du kommer inte se någon skillnad på formen på en gång, men oljan bryter ner latexen under tid. Om man behöver någon olja ska silikonolja eller liknande användas.


Steg 3

 

Smutsig latexform

Tvätta formen med diskmedel och vatten

Håll latexformen torr

Tvätta latexformen.

När man gjutit i sin form så blir det alltid lite smutsig. Dessa rester ska tvättas bort. Betongen torkar annars ur latexformen. Tvätta ur formen med hjälp av vatten och eventuellt diskmedel. Sitter det betongrester kvar, försök att skrapa lite med nageln. Det brukar inte vara några problem att rengöra latexformar. Efter du har tvättat av formen, torka den noga. Latex ska förvaras tort och trivs inte alls bra ihop med fukt under för lång tid. Underhåll formen med talk om den blir kärv och börjar dra åt sig för mycket smuts.

 


© WS och Company - Alla bilder och texter är skapade av oss på WS och Company. Vill du låna information, en guide eller bild? Hör med oss först! Kontakta oss.


 

Produkter du behöver
Produkter

Information

Handla