insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Rostmåla

Hej! Mitt namn är Sofia och denna vecka har jag varit praktikant på Ws och Company. En utav uppgifterna jag fick var att göra en guide för hur man rostmålar med Magic Metallics rostfärger, som då kommer här:

 Svårighetsgrad: Lätt  Tidsåtgång: ca: 25 minuter exkl. torktider

 


 

steg för steg guide

 


Guiden samt produkter du behöver för att följa den hittar du här nedan.

 

 

 

Läs mer

Inspirationsnummer
2467

 

Steg 1

Grunda med wrought iron black

 

 

 

Måla svart i botten

Först målades trädgårdsplattan svart eftersom då förhindrar man att den vita gipsfärgen lyser igenom rosten när man är klar.
 


Steg 2

Måla med steel metallic

 

 

 

Järnfärgen Steel Metallic

När den svarta färgen torkat användes Magic Metallic MM-106 Steel Rust som innehåller små järnkorn som gärna sjunker till botten utav flaskan. Det är dessa järnkorn som sedan behövs för att skapa rosteffekten så det är viktigt att skaka flaskan noggrant innan användning.

Man målar på två lager med en pensel på de ytor man vill ska rosta. Metallfärgen är lite silveraktig, men syns inte efter rostning. Man borde också kunna se järnkorn från metallfärgen efter målning på föremålet man önskar rosta.


Aktivera rosten med Rapid Rust

 

 

Aktivera rosten med Rapid Rust

Innan det andra lagret har torkat sprayar man på Magic Metallic MM-305 Rapid Rust över ytorna man målat på (det går även bra att pensla på, men spraymunstycket hjälper till att få ett bättre resultat). Den fungerar som en katalysator för att påskynda processen. Medan Rapid Rust torkar ser man en orange rostfärg växa fram och det går även att spraya på mer i efterhand om man önskar en starkare rosteffekt.


Tips! När man har uppnått den önskade rosteffekten kan oxideringen stoppas med Magic Metallic MM-502 Matte Sealer, men den är inte nödvändig och användes inte denna gång. Dock ska man ska då tänka på att föremålet kan fortsätta rosta om Matte Sealer inte används


 


© WS och Company - Alla bilder och texter är skapade av oss på WS och Company. Vill du låna information, en guide eller bild? Hör med oss först! Kontakta oss.


 

Produkter du behöver
Produkter

Information

Handla