insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Måla och dekorera en äppellåda

I den här guiden tänkte jag visa hur vi valde att dekorera vår äppellåda. Vi valde att skapa en gammal look på vår äppellåda och sedan trycka en schablon ovanpå.

 

 Svårighetsgrad: Lätt  Tidsåtgång: ca: 45 minuter exkl. torktider

 


 

steg för steg guide

 


Guiden samt produkter du behöver för att följa den hittar du här nedan.

 

 

Läs mer

Inspirationsnummer
2435

 

Steg 1

Äppellåda med woodland brown

 

Måla en äppellåda

 

Ge äppellådan patina

För att få äppellådan att se ut som att den har varit med i några år så ville jag ge den en mörkbrun men ändå lite genomskinlig nyans, nästan så att den ser lite smutsig ut. För att få min önskade färg så valde jag att använda mig av Patio Paints Woodland Brown. Då jag inte ville att färgen skulle vara heltäckande, så använde jag mycket vatten på penseln och lite färg. På vissa ställen använde jag mer/mindre färg, för att det skulle bli nyanserat och lite "smutsigare". Måla äppellådan både in- och utvändigt. När du har fått den färgen du vill ha på lådan så är det viktigt att den torkar helt innan du går vidare till nästa steg.


Tips! Testa dig fram med färgen på en annan träplanka som liknar äppellådan i färgen, innan du målar på din låda. 


Steg 2

Tejpa fast schablonen

tejpa fast schablonen innan målning

tejp och stencil

Måla med Schablonen Parisian Street

När du har valt en schablon som du tycker passar bra så är det bara att tejpa fast den där du vill ha den på din äppellåda. Jag använde mig utav Parisian Street Schablon. Var noga med att den sitter fast bra så den inte kan röra sig medan du målar. Om din schablon är lite "för stor", så den lappar över som våran gjorde, så kan det vara bra att vänta upp och ned på äppellådan för att sätta en tejp på undersidan av schablonen. Använd sedan en schablonpensel och dutta på den svarta färgen rakt uppifrån. En schablonpensel är mycket lättare att använda än en vanlig pensel, då en vanlig pensel riskerar att det kommer in färg under schablonen. Det gör ingenting om den bruna träfärgen syns igenom lite vagt på vissa ställen i schablonen, då detta bara skapar en gammal look som gör att det ser lite utslitet ut. Om du har målat klart och avlägsnat schablonen, men ändå tycker att den svarta färgen blev för mörk, så går det bra att använda sandpapper lite försiktigt. Här passar det bra att använda torrslippapper 320. Låt dock den svarta färgen torka helt innan du använder sandpappret, annars riskerar du att den svarta färgen sprider ut sig. 

Vill du göra ditt eget mönster?
Om du inte vill använda dig utav en schablon, utan istället kanske själv vill rita eller skriva något fint på, så kan du använda dig utav våra fantastiska Poscapennor! De fäster utmärkt på trä och du kan välja mellan flertalet olika färger och tjocklekar på pennorna.


Tips! Testa att använda schablonen på din "testträplanka" som du målade den bruna färgen på innan, för att känna dig säker på tekniken.


Tips dekorera barnrummet äppellåda


Vill du ha fler tips och guider på roliga saker du kan göra själv? Ta en titt på vår guider- och tipssida! Där hittar du ett flertal film- och bildguider på hur du bland annat Dekorerar krukor och väggar med putsbruk och schabloner. /Emma


© WS och Company - Alla bilder och texter är skapade av oss på WS och Company. Vill du låna information, en guide eller bild? Hör med oss först! Kontakta oss.

Produkter du behöver
Produkter

Information

Handla