insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Ljusstake av papp-böcker.

Som ni kanske har sett i våra tidigare guider så har vi pysslat mycket med Papier Maché och papp på senaste tiden. Detta är ett material som är väldigt enkelt att jobba med, och det går att göra mycket med det! Idag har vi använt oss av våra Papier Maché böcker, gjort en ljusstake av dem och sedan målat dem för att de ska få en fin vintage-stil.

 

 Svårighetsgrad: Mede till svår  Tidsåtgång: ca: 60 minuter exkl. torktider

 


 

steg för steg guide

 


Guiden samt produkter du behöver för att följa den hittar du här nedan.

 

 

 

Läs mer

Inspirationsnummer
2450

 

Steg 1

Förbered för att skära hål i pappboken

 

Skär hål i pappen för metallinsatsen

 

 

Skär ut ett hål för metallisatsen

Börja med att mäta ut hur stort hål du ska göra i den lilla boken genom att placera metallinsatsen där du vill ha den. Rita sedan längs kanten på metallinsatsen med en penna runt om så du vet var du ska skära. Sedan använder du skalpellen för att skära ut hålet. Skär hellre lite innanför strecket du har gjort, till en början. Det är lättare att göra hålet större i efterhand om ljuset inte får plats.


Steg 2

Limma ihop pappböckerna

 

Limma ihop pappböcker

 

 

Limma ihop pappböckerna

När hålet är utskuret är det dags att limma ihop böckerna. E6000 är ett väldigt starkt lim, som även är genomskinligt. Placera en liten klick lim på den stora boken och sätt sedan den lilla boken ovanpå. Vi tyckte det var väldigt fint att sätta boken lite snett, men ni placerar den givetvis hur ni vill!


Tips! Om du vill ha lite mer tyngd i din ljusstake. Fyll böckerna med lite betong eller gips.


Håll ihop böckerna med en tving

Låt limmet torka

 

För att boken ska sitta fast ordentligt och hålla sig på plats medan limmet torkar kan det vara bra att använda sig av två tvingar. En på vardera sida. Låt detta torka ordentligt innan du påbörjar nästa steg.

Om du ej har tillgång till tvingar kan det vara en bra idé att antingen placera böckerna mellan två andra föremål som kan hålla den på plats. Lägg gärna någonting ovanpå böckerna också för att trycka ihop dem.


Steg 3

Måla böckerna i VintageStil

 

 

Måla böckerna i Vintagestil

Nu är det dags att dekorera böckerna! Jag började med att måla den nedersta boken i Vintage Paint Warm Latte som grund. När detta hade torkat målade jag ett lager av färgen French Grey från samma serie. Den översta boken målade jag endast ett lager av Vintage Paint Light Petrol. Det gör ingenting att du missar lite på vissa ställen, då detta bara gör att boken ser mer sliten ut!


Tips! Ha inte i metallinsatsen när du målar böckerna, det riskerar att den får färg på sig.


Steg 4

bokstäver med schablon

Siffror med schablon

 

 

 

 

Måla text och siffror med schablon

Då dessa böcker inte har några tryck så valde jag att göra mina egna. Jag använde mig av schablonen Bokstäver & Siffror och denna gång av ytterligare en färg från Vintage-serien, Black velvet! För att underlätta använde jag mig av en schablonpensel. Se till att hålla schablonen på plats genom att tejpa fast den där du vill ha den. Dutta försiktigt på färgen uppifrån, och se till att inte ha så mycket färg på penseln. Ett bra tips är att dra av färgen innan från penseln på en bit papper/kartong.


Tips! Testa att använda schablonen på ett annat material i papp innan du målar på böckerna, för att känna dig säker på tekniken.


Steg 5

måla med svamp

 

 

 

 

Nu ska vi få böckerna att se lite slitna ut genom att använda oss av Patio Paint Outdoor Woodland Brown. Häll ut lite färg på en bit kartong och dutta sedan din kökssvamp lite i. Dra av nästan all färg från svampen på kartongen. Färgen ska nu appliceras på böckerna. Dutta korta och små drag med hjälp av din kökssvamp, för att böckerna ska få en mer brun och gammal look. Använd båda sidorna av svampen, den skrovliga sidan kan du gnugga med lite försiktigt på vissa ställen för att få en ojämn yta. Låt sedan detta torka. Efter detta gör du om samma process som du nyss gjort med Patio Paint färgen, fast du istället använder det bruna Vintage vaxet. Var noga med att du inte gör på hela böckerna, utan låter vissa delar vara.


Steg 6

Slipa färgen för att ge ett slitet utseende

 

 

Det näst-sista steget är att använda ditt sandpapper. Använd sandpappret på alla möjliga sidor av boken för att slita ut den. Vi valde att sandpappra mycket på kanter och hörn, och åt lite alla möjliga håll ovanpå och på sidorna. Detta gav oss precis det utseendet vi ville ha på böckerna.


Steg 7

Skapa bladen i boken med en skalpell

 

 

Då dessa böcker är gjorda i papp och därför inte har några "sidor" inuti, så valde vi att imitera sidor genom att dra försiktiga linjer med skalpellen. Dra täta linjer då en bok har smala sidor. Detta ger en bättre imitation av att det faktiskt är riktiga böcker!


Tips! Använd en linjal eller något annat rakt att hålla bredvid för att få så raka linjer som möjligt.


© WS och Company - Alla bilder och texter är skapade av oss på WS och Company. Vill du låna information, en guide eller bild? Hör med oss först! Kontakta oss.


 

Produkter

Information

Handla