insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Kattkruka i svart betong

Man kan skapa betongalster med mycket enkla medel. I den här lilla guiden förklarar vi hur man gör en kruka med hjälp av ett mjölkpaket.

Den här guiden är något utdaterad då inte stämpeln längre finns i butiken. Däremot är det enkelt att skapa ett eget tryck så därför låter vi den vara kvar.

 

 Svårighetsgrad: Lätt  Tidsåtgång: ca: 30 minuter exkl. torktider

 


 

steg för steg guide

 


Guiden samt produkter du behöver för att följa den hittar du här nedan.

 

 

Läs mer

Inspirationsnummer
5090

Så här gör du:

1. Börja med att klippa av toppen på mjölkpaketet i den höjd du vill att krukan ska vara

2. Fäst silikonkatten (finns tyvärr inte i butiken längre) på insidan av mjölkpaketet med hjälp av dubbelhäftande tejp. Tips: Klipp ut små remsor av tejp till kattens svans.

3. Mät upp hur mycket betong du behöver och blanda sedan i Svart färgpigment i betongen. Tillsätt sedan vatten. Här finns en guide över hur du blandar svart färgpigment i betong.

4. Smörj in insidan av mjölkpaketet och utsidan av plastmuggen med oljan.

5. Fyll upp mjölkpaketet och skaka/klappa lätt så luftbubblorna i betongen försvinner.

6. Tryck sedan ner plastmuggen och ta bort överflödig betong. Försök klappa skaka lite på formen medans du håller i muggen och lägg även i någonting av tyngd så att inte plastmuggen flyter upp. Det kan vara stenar, kulor eller vad du har i närheten.

7. Vänta minst 2 dygn. Gärna längre för att vara på säkra sidan.

8. Nu är det dags att ta ur din form. Börja med att lossa plastmuggen försiktigt. Kläm och vrid tills den lossat helt.

9. Riv upp paketet och ta bort silikonkatten och tvätta av den med vatten ( det går bra med diskmedel om katten är väldigt smutsig) 

. Klart, nu är det bara att njuta av din nya kruka.

Tips: Om du vill ha krukan som utekruka med hål i. Stoppa i ett elrör innan gjutning. Vi har även andra tryck och färgpigment i vår webbutik. Prova även sätta mosaik eller stenar på insidan av paketet för att göra vackra effekter. Mosaik hittar du i webbutiken.


© WS och Company - Alla bilder och texter är skapade av oss på WS och Company. Vill du låna information, en guide eller bild? Hör med oss först! Kontakta oss.

Produkter du behöver
Produkter

Information

Handla