insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Resin Epoxi

Vad är resin epoxi för material?

Så kallat epoxiharts, mer känt som resin och resin epoxi, är en härdplast som vuxit i popularitet under de senaste åren, särskilt hos dem som gillar projekt inom DIY, “do it yourself”. Resin är en självtorkande massa som skapar en transparent och glänsande yta som påminner om glas efter att det har torkat. Resin används exempelvis för gjutningar, laminering och som sealer. Dock kan det vara lite lurigt att använda resin för första gången, så se till att du läser på kring hur du ska göra. 

Skapa konst med epoxiplast som hobby

Ett vanligt användningsområde för resin är fotosmycken, där materialet skapar en genomskinlig, hård, glasaktig yta över bilden. Resin används också till exempelvis delar till modellbilar, modelltåg och miljöer kring detta, för att skapa skålar och armband eller till utsmyckning av bord, bänkskivor och golv – det finns snudd på oändliga möjligheter för vilken konst du kan skapa med resin epoxi. Ett av våra mest populära resiner är Epoxi 141 med härdare för både gjutning och så kallad coating, där resin används som beläggning på ett föremål. Nordic Crystal resin är ett annat alternativ. Detta resin trycker själv ut luften och skapar ett bubbelfritt slutresultat.

Gjutning av ringar & figurer i former

Ett uppskattat varumärke som vi är glada över att ha i sortimentet är Pebeo. De har behändiga och lättanvända kit med allt som du behöver när du vill måla med resin. I serien finns bland annat bio-resin och infärgat resin som till exempel svart, glazing resin och crystal. Vi har även välkända Colorberry i sortimentet. De har ett stort urval av tillbehör till resin som du kan blanda i dina gjutningar för att uppnå riktigt fina och effektfulla slutresultat.

Med hjälp av resin, som är en hartsblandning, kan du gjuta egna figurer och forma till exempelvis smycken som ringar och örhängen, nyckelringar eller prydnadsföremål. Låt fantasin flöda! Du kan till exempel gjuta in torkade blommor, insekter och pyssel som stjärnor eller hjärtan med hjälp av resin.

Läs mer

Köp UV-skyddat resin för coating av bord

Om du ska göra en täckning av ett bord, så kallad “coating”, eller glasera och skydda konst och fotografier med hjälp av resin, är det viktigt att resinet har ett bra uv-skydd. Detta gör att resinet kan används både inom- och utomhus och att det inte gulnar. Att använda resin för coating fungerar på en mängd olika material som trä, plast, metall, cement, betong, sten och papper.  Endast fantasin begränsar dig i täckningen, slutresultatet blir både hållbart och väldigt vackert!


Produkter

Information

Handla