insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Gjutformar Latex

I denna kategori hittar du fabrikstillsverkade gjutformar av latex. 

Material:
Latex är ett av de vanligaste materialen till gjutformar. Latex är både väldigt tåligt, mycket flexibelt och lämpar sig bra för högre formar som t.ex figurer, flaskor mm.

Skötsel:
Latexformar behöver lite omsorg. Man ska t.ex inte använda olja i latexgjutformar då detta på sikt bryter ner latex och man ska hålla dem borta från solljus, detta gäller även när man gjuter i formen. På vår sida "Guider och tips" hittar man skötselråd. Följer man dessa så har man en gjutform som håller länge.

Kvalitet:
Alla latexformar i vårt sortiment är stadiga och rejäla fabrikstillverkade gjutformar. Man behöver inte gräva ner formen eller på något annat sätt skapa en stödkappa. Om stödkappa behövs så medföljer detta. Ett bra tips på att gjuta i dessa formar är att göra hål i en bräda, en kartong eller ett plastlock och hänga upp formen.

Tips: 
På sidan Guider och tips finns guider om hur du gjuter i en latexform samt om hur du tar hand om din latexform på bästa sätt. Önskar man skapa en egen gjutform i latex så gör man det lätt med Startkit-skapa latexformar.

Läs mer


Produkter

Information

Handla