insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Gjutformar efter kategori

Latexformar, silikonformar och plastformar sorterade i varugrupper.

För dig som letar efter en viss figur eller stil är det här kategorin för dig. Här har vi delat upp alla våra latex-, plast-, och silikongjutformar för betong och gips efter vad det är. Här hittar du bland annat gjutformar för hjärtan, bokstäver och siffror, djur av olika slag, ramar, stjärnor, taggar, änglar, marksten, trädgårdsplattor och mycket annat. 
 

Läs mer
Populära produkter i underkategorierna

Tips om betong.

Betong och cementprodukter finns i många olika utföranden. Här kommer några tips om vilken produkt som passar till ditt projekt. Det finns även gott om utrymme att experimentera själv. När det gäller små gjutningar finns egentligen inte några regler. Blir det snyggt och hållbart så är det bra, oavsett vad man använt sig av. Här kommer i alla fall några råd på vägen.

Små formar med detaljer
Till mindre formar med normalt mycket detaljer kan man använda sig av vanlig finbetong. Finbetong har ganska stora stenar, brukligen ca. 0-4 mm med en kornmaxstorlek på ca. 6 mm, det skiljer sig lite mellan märke och märke. Man behöver inte vara så orolig för de större stenarna, det är inte stenarna i betongen som lägger sig längst ut (det man ser) utan cementhuden. Till mindre formar fungerar det också mycket bra med CementbrukA vilket har ännu finare korn. Cementbruk A är det inte så många som provat, men när de väl gör det brukar de bli fast, värt att prova med andra ord. Man kan även gjuta med t.ex flytspackel i mindre formar. Om du ska ha din figur utomhus, var noga med att välja ett flytspackel som är till för utomhusbruk.

Lite större formar
Till lite större formar så faller flytspackel och cementbruk A bort. Om man vill ha en bra hållfasthet i betongen så bör man endast använda sig av finbetong. Grovbetong fungerar även det det utmärkt.

Marksten och trädgårdsplattor
Till marksten och trädgårdsplattor fungerar grovbetong mycket bra. Man kan tänka att ytan då blir grov, men det stämmer inte det är cementhuden man ser och de stora stenarna ligger under ytan. Finbetong fungerar även det bra i markstenar.

Det här ovan ska ses som tips och exempel. Då ingen form är den andra lik bör man se till varje form individuellt. Vidare finns det många fler cementbaserade produkter och specialbetonger att använda sig av som t.ex putsbruk, expanderbetong, reperationsbetong och mycket annat. Självklart ska man experimentera själv för att hitta en lösning och produkt som fungerar bra till just dina projekt. Är man osäker går det bra att kontakta oss så hjälper vi dig!

 


Produkter

Information

Handla