insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Gjutformar till betong och gips

Att gjuta betong och gips i formar är ett enkelt och roligt sätt att skapa egna ting. Du kan till exempel färga in betongen med färpigment, måla eller vaxa och lacka. Det är bara fantasin som sätter gränserna. Alla gjutformar du hittar hos oss är noga utvalda och i hög kvalitet. Många av våra formar är designade och tillverkade av oss, från idé till färdig produkt, i vår formverkstad. Du hittar silikongjutformar, latexgjutformar och plastgjutformar. Alla garanterar dig många roliga gjutningar i betong eller gips.


I den här huvudkategorin hittar du många underkategorier med gjutformar i latex, plast, silikon mm. Du hittar även gjutformar för marksten, betongstämplar för mönsterbetong, gjutnät och ett brett utbud av figurer från hjärtan, djur, formar för barn, ljuslyktor och många andra dekorativa gjutformar. En del kallar det betongformar, men vi kallar det för gjutformar. För med våra gjutformar kan man inte bara gjuta i betong, utan även gjuta i gips, eller varför inte använda våra resinformar och gjutformar till choklad och bakning. Mycket nöje!

 

-  Klicka på en av kategorierna för att se produkterna.  -

 

Läs mer
Populära produkter i underkategorierna
Just nu

Gjutformar till betong och gips.

Gjut stort som smått, från figurer till marksten.

Gjuta betong och gips kan vara både en hobby eller ett större projekt.. Här finns gjutformarna du behöver. Från små figurer perfekta för att gjuta gips tillsammans med barnen till att gjuta dekorativ inredning, trädgårdspjäser till de större projekten som att gjuta marksten till trädgården eller altanen. Vi har gjutformar i olika material för olika projekt. Latex, silikon och plast är de vanligaste materialen på gjutformar. Alla våra latexformar och plastformar är industriellt tillverkade och mycket kraftiga. Här behövs inga stödkappor eller andra trix för att få till din gjutning.

Behöver du råd och tips så hittar du guider om det mesta på vår sida. Allt från hur du gjuter marksten till hur du tar hand om dina formar eller gjuter i latexgjutform. Vill du ha ännu mer hjälp så har vi även kurser, kika in på vår kurssida

 

Ta del av våra guider och tips för betong och gjutning!

Är du osäker på hur du ska börja eller kanske jagar lite nya tips och idéer? På vår guidesida finns guider för många av de olika varorna du hittar i den här kategorin. Klicka här för att komma direkt till vår guide-sida eller ta del av någon av nedanstående guider direkt.

 

Gjutnät - Gjut i trädgården

Guide - Gjut snygga och snabba trädgårdsgångar.

Lär hur man gjuter betong med gjutnät. Ett riktigt roligt och snabbt sätt att skapa vackra trädgårdsgångar, eller varför inte gjuta en plats under äppleträdet eller en helt ny altan! Dessa nät är riktigt enkla att arbeta med, och fort går det!

Direkt till guiden om gjuta trädgårdsgångar med gjutnät
Köp gjutnät till betong


Gjuta marksten och trädgårdsplattor i betong

Guide - Gjut marksten i betong

Det finns många olika design på markstensgjutformar här hos oss. När man gjuter i betong i dessa gjuter man på ungefär samma sätt oavsett vilken design det är. I den här guiden lär du dig grunderna hur man gjuter marksten och trädgårdsplattor i betong.

Direkt till guiden om marksten
Köp gjutformar till marksten


Hur gjuter man i en latexform

Guide - Hur man gjuter i en latexgjutform

Latex eller formgummi är ett vanligt material för gjutformar. Men hur gjuter man egentligen bäst i en gjutform av latex? Det och lite annat som till exempel hur man hänger upp gjutformen lär du dig i den här guiden. 

Direkt till guiden om latexgjutformar
Köp gjutformar av latex här


Tillsatsmedel och färgpigment för betong

Det finns många olika trix för att få perfekta gjutningar. I vår kategori Tillsatsmedel för betong finns det du behöver. Här hittar man till exempel flytmedel till betong som gör betongen smidigare och lättare att arbeta med. Detta gör att man minskar risken för luftblåsor och andra tråkigheter. Här finns också TurboCast som gör att betongen brinner mycket fortare än normal och det påverkar inte heller slutresultatet. Porreducerande medel är också en genväg. Den är vad den heter, den reducerar antalet porer i ytan. Till sist är det värt att nämna betongakryl som gör betongen mer vattentät, mjuk och smidig. Prova putsa ett bord med betongakryl och puts till exempel! Riktigt snyggt och ser gjutet ut.

Läs mer om alla tillsatsmedel för betong här.

Färga betong

Färgpigment till betong finns i många olika färger. Det är ett pigment i pulverform som är tillverkat för nordiskt klimat. Stränga vintrar, regnig höst och soliga somrar är därför inget problem. Räkna även med vägsalt, frost och en massa annat som vårt nodiska klimat har att bjuda på. Ett riktigt bra oxidfärgpigment.

Läs mer om färgpigment till betong här.


 

SparaSparaSparaSpara


Produkter

Information

Handla