insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Alginat

Alginat är ett mycket skonsamt och snabbt sätt att skapa gjutformar av mycket. Från detaljerade handavgjutningar till hela kroppar. Alginatet man hittar här på WS och Company är kontrollerat och giftfritt och orsakar inga allergiska eller irriterande reaktioner på hud eller slemhinnor. Alginat används även för att gjuta av keramik och frukter.

Förutom att alginat är ett skonsamt sätt att skapa gjutformar av kroppen med så är det även ett väldigt snabbt sätt att skapa gjutformar av till exempel frukter och keramik. Det tar ca 3-10 minuter för ett form att härda så pass så du kan ta ut föremålet och väntar du några minuter till kan du sedan gjuta i den med gips, betong eller plastmaterial (plastmaterialet måste tåla fuktiga gjutformar) Alginat tar upp alla små detaljer från avgjutningsytan och ger en exakt kopia.

Här på WS och Company har vi två stycken olika alginater. Ett enkelt alginat som stelnar snabbt och även hjälper dig att veta när det stelnat färdigt. Det ändrar nämligen färg när det är klart att ta ut handen. Vidare har vi ett mer professionellt alginat som har är mycket bra både till händer och till större ytor. Det här alginatet har en mycket god vidhäftning på vertikala ytor och en längre öppettid så du hinner med de större ytorna. Det är även mer slitstarkt vilket är perfekt till stora ytor. Självklart har vi även materialen du behöver för stödkappor. Breda gipsbindor på hela 15 cm som dessutom är mycket stadiga för dina skulpturer.

Vill du lära mer om alginat finns både en handavgjutningsguide och en kroppsavgjutningsguide på vår guider- och tipssida samt en videoProdukter

Information

Handla