insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Textilfärg

Tygfärg till alla typer av textilier

Piffa en t-shirt, sätt färg på ett kuddfodral eller färga dina gardiner. Man kan måla och färga i princip alla typer av tyger. Färgen finns i flera olika populära varumärken så som DecoArt, Deka, Talens Art Creation, Schjerning och finns i både små och stora flaskor. Vissa tygfärger ska strykas på och andra behöver bara torka. Gemensamt för alla är att de går att tvätta i tvättmaskin.

Måla på kläder

Tack vare att de fungerar i maskintvätt lämpar sig många av färgerna att måla på kläder. Varför inte använda schabloner för att skapa mönster. Här i webbutiken hittar du många olika designer. Använd sedan en schablonpensel, stöpplare eller svamp för att måla ditt mönster. En enkel vit tröja kan bli någonting riktigt effektfullt eller lekfullt, prova dekorera jeans eller skor av textil.

Sätt färg på nästan vad som helst

Många av färgerna kan spädas med vatten och ge tjusiga akvarelleffekter. SoSoft från DecoArt är en sådan färg som fungerar väldigt bra till just det ändamålet. Precis som namnet låter så håller sig den här textilfärgen mjuk och smidig, även efter många tvättar och därav kan man måla större ytor utan att en kudde eller ett plagg känns stelt och tråkigt. Någonting annat som många använder våra tygfärger till är att måla plakat. Speciellt populärt är det kanske runt studenten och på universiteten runt om i landet. Då passar sig t.ex. Textilfärg Basic väldigt bra, här får du mycket färg för pengarna.

Självklart hittar du även spännande batikfärg i sortimentet och andra textilfärger som är lite speciella. Vad sägs om neonfärg, självlysande, metallicfärger och glitterfärger, allt till tyg. Det låter dig verkligen sätta en extra nivå på det du målar.

Läs mer
Populära produkter i underkategorierna

Textilfärg till både ljusa och mörka tyger 

Vad är det för skillnad på tygfärg till ljusa tyger och mörka tyger. De till ljusa är oftast mer transparanta och de till mörka är mer opaka, ogenomskinliga. Ibland vill man ha en mer transparent färg för att måla lager på lager och skapa effekter på det sättet och ibland vill man bara ha en solid färg. Någonting annat som är bra att tänka på är hur grovt tyget är. Vissa tyger kräver mer färg och andra mindre. Samma sak gäller även de olika materialen. Olika material kräver olika mängd och typ av färg som t.ex. silke, bomull, syntet och jeanstyg. Det står tydligt under varje färg vilka material den fungerar på. Har du bara rätt färg är det riktigt enkelt.


Produkter

Information

Handla