insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Pébéo Fantasy Moon

Fantasy Moon

Opak färg med hamrad marmorering likt ett månlandskap.

Fantasy Moon är nära besläktad med Fantasy Prisme. Färgen används och appliceras på samma sätt som Fantasy Prisme, men istället för att skapa cellformeringar och texturer, likt den hos vaxkakor, skapar Fantasy Moon en hamrad marmorering som liknar ett månlandskap.

Färgen är opak och fungerar på de flesta material, men gör sig allra bäst på horisontella ytor av glas, duk, trä, metall, plast och keramik m.m. Du kan använda färgen som den är och applicera med en pipett, men går även att använda med målningsverktyg som penslar och spatlar för att flytta omkring färgen och skapa liv. Om underlaget är för poröst kommer du behöva fler lager av färgen.

Fantasy Moon är oljebaserad, klar att använda direkt från burken, har god ljusäkthet (bleks inte så lätt med tiden) och effekten uppstår snabbt. Anpassa hur tydliga effekter du vill ha, ju tjockare lager desto mer definierade blir effekterna. Efter applicering arbetar färgen själv för att utvecklas till fantastiska kontrastrika effekter av olika texturer, mönster och opacitet. Man kan även vara med och manipulera färgen manuellt med hjälp av pensel och andra målarverktyg.

Fantasy Moon är perfekt att kombinera med resin. (konst / coatingresinNordic Crystal Resin eller EC-141). Resinet ger den färdiga färgen ett stort vackert djup. Perfekt i smycken och även till mycket större ytor.

Kan användas över akrylfärg.

Så här gör du

  • Rör om i färgen med en blandpinne för att göra den så gott som homogen. Skaka inte flaskan, rör istället noga.
  • Applicera färgen med pipett eller med någonting liknande man doppar ner så att man kan droppa ut det på ytan eller med hjälp av målarverktyg som t.ex pensel eller spatel.
  • Du kan i detta läge välja att låta färgerna blanda sig och rinna ut som de vill eller styra det genom att dra en blandpinne, pensel eller liknande i färgen för att påverka mönstret.
  • Effekten framträder ganska omgående.
  • Torktiden varierar efter hur tjockt lager färg man använt. 2 mm tjocklek är torr för beröring efter 24 timmar och helt torr efter 72 timmar.
  • Om du vill lägga resin / epoxi över verket, vänta 7 dygn.

Kombinera gärna färgen med Fantasy Prisme för ännu fler spännande mönster.

Läs mer


Produkter

Information

Handla