insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Målarmedium

Ändra färgens egenskaper eller skapa textur

Målarmedium, även kallat färgmedium, finns till akvarellfärg, oljefärg och akrylfärg. Det här är produkter som ger färgen fler eller andra egenskaper mot vad den har direkt ur burk eller tub. Några exempel på medium är de som får färgen att torka långsammare eller snabbare och de som förtunnar eller förtjockar en färg. En väldigt populär förtunning är pouring medium som på senare år blivit väldigt populärt hos både konstnärer och hobbyister. Kombinera detta med Floetrol och silikonolja och helt fantastiska mönster uppenbarar sig.

Struktur och grundering

Bland medium hittas även flera andra nödvändiga och populära produkter. Gesso är ett bra exempel. Det är en grundering som används för att din färg ska få en bättre yta att fästa på samt ge din färg bästa förutsättningarna. Vill man ha mer textur på ytan kan man använda sig av olika modelleringsmassor och texturmassor. Med hjälp av dessa kan man ändra underlaget så det passar ditt måleri. Detta är mycket populärt att använda på både målarduk och andra objekt.

Till konst och design

Ett färgmedium behöver inte bara användas till konstverk. Det finns många andra områden även för dig som pysslar och skapar. I tidigare stycke skrev vi om textur och modellering. Det här är en perfekt teknik till schabloner för att skapa reliefer på många olika ytor och objekt. Man har även stor nytta av att kunna förändra en färg när man arbetar med hobbymåleri, för det är inte bara konstnärsfärger som fungerar med dessa medium. Det går precis lika bra att använda dem till hobbyfärger. Det finns även specialmedium som gör att vanlig färg fungerar på textilier o.s.v. Målarmedium är alltså verkligen till för alla.

Läs mer
Populära produkter i underkategorierna


Produkter

Information

Handla