insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Primer och grundering

Förbehandla innan måleri

Underarbete, hur kul är det? Det ger inget direkt resultat på en gång, det tar ännu längre tid att få färdigt det du ska måla och dessutom är det en extra kostnad. Är det egentligen nödvändigt? Svaret är att, nej det behöver faktiskt inte alltid vara nödvändigt. Många färger klarar av ganska svåra underlag utan någon typ av förbehandling. Så varför ska man då hålla på och ödsla tid på det här?

Underarbetet är grunden till ett bra resultat

Ska det göras, ska det göras ordentligt. Det kan låta som en klysha, men den är allt för ofta sann. En grundering ska ses som en försäkring. Den här typen av färg är specialutformad för att bita sig fast ordentligt i underlaget och ge en optimal vidhäftning för slutlagret. Det betyder i sin tur att fägen inte kommer flagna eller att t.ex. rost och andra angrepp underifrån letar sig upp i färgen. Ofta är faktiskt grunderingen helt nödvändig för att ditt måleri ska klara sig under lång tid. Så även om det känns onödigt, tar lång tid och kostar en slant extra, så vill vi säga att det är i många fall helt nödvändigt.

Primers till flera olika underlag

Bland varorna här nedan finns många olika typer av grunderingar. Det finns de som är specialiserade på att bita sig fast i riktigt svåra underlag som t.ex. plast, de som används för att blockera fettfläckar och kvistar, de som förhindrar att ytan under rostar till och mycket annat. De ger de bästa tänkbara förutsättningarna för att du ska lyckas med ditt projekt, och så sparar de faktiskt mycket färg då porösa ytor inte suger åt sig lika mycket.

Läs mer


Produkter

Information

Handla