insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Lack utomhus

Lacka utomhus, skydd mot väder och vind

Först vill vi bara nämna att alla utomhuslacker i denna kategori självklart fungerar lika bra inomhus. Vissa färger, och material, är inte fullt ut anpassade att kunna vistas utomhus, speciellt inte året om. Det är en av anledningarna att lacka med en vädertålig ytbehandling utomhus, men det är inte den enda. Saker utomhus får stå ut med mycket. Det regnar och det kan regna lite surt, det snöar, det fryser på och tinar igen, det virvlar omkring en massa föroreningar i luften, fåglarna uträttar sina behov och så kan det även bli rejält varmt en högsommardag. Det är inte bara den typen av påverkan ute, UV-ljus är även en stor faktor som även kan få de mest tåliga färger att blekna med tiden. Det är med andra ord helt klart värt den lilla tid det faktiskt tar att applicera några lager lack för att skydda mot allt ovanstående.

Spraya eller pensla

Ska man använda en spraylack eller en lack som man kan pensla ut. Ja, det beror lite på vad det är för någonting man ska lacka och även vad man själv trivs bäst med. Spraya kan vara behändigt, speciellt om det är större ytor man ska behandla. Det fungerar även med pensellacker också såklart, men det kan vara lite knepigare och ta lite längre tid. Med en pensel blir lackningen lite mer kontrollerad. Om man vill undvika att få spraylack lite här och där krävs lite mer tankearbete. Det finns många fördelar med båda typerna.

Lack till i princip alla material

De flesta produkter i denna kategori fungerar på de flesta underlag. Det kan till exempel vara trä, metall, betong, keramik, kartong, terrakotta, men även redan tidigare målade ytor. Läs mer om egenskaperna under varje produkt.

Läs mer


Produkter

Information

Handla