insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Akvarellfärg

Vad är akvarellfärg?

En akvarellfärg är en vattenburen, ofta transparent, färg med finrivet pigment. I färgen finns även bindemedel, vanligtvis används gummi. Färgen torkar när vattnet dunstar och pigmentet binds till underlaget. Du kan med fördel använda dig av ett särskilt akvarellpapper när du målar. Pappret håller sig slätt när det blir fuktigt av färgen och klarar av att absorbera mycket vatten utan att pappret slår sig eller att färgerna börjar rinna. Här hittar du en guide för hur du spänner ett akvarellark.

Tekniken att måla med akvarell har använts under mycket lång tid. De äldsta kända målningarna är egyptiska väggmålningar från århundradena före Kristus födelse. Senare spred sig tekniken från egyptierna till etruskerna som levde i delar av nutidens Italien.

Flytande akvarellfärger på tub och halvkopp

Akvarellfärger kan köpas i flera olika typer som halvkoppar, helkoppar och på tub. Hos oss hittar du kända märken som Winsor & Newton, Lukas och St Petersburg. Vi har förutom lösa akvarellfärger även akvarellset, metalliska akvarellfärger, akvarellfärgpennor mm. Här hittar du paletter och set med akvarellfärger av studio- och konstnärskvalitet, ett populärt val är att köpa färgen på tub.

Att tänka på när du målar och blandar

Generellt sätt kan man säga att akvarellfärg är ett annat ord för vattenfärg. När man använder vattenbaserade färger får man ta hänsyn till vissa egenskaper hos färgen för att uppnå önskat resultat. Akvarellfärgerna har olika grad av transparens och för att ta fram olika nyanser behöver du blanda grundfärgerna. Vanligtvis målar man inte vita färger inom akvarell, istället låter man pappret ta fram det vita i målningen. Andra användbara tips är att använda tjockare penslar som suger åt sig mycket vatten och att börja med de ljusa färgerna eftersom dessa inte kan läggas till i ett senare skede.

 

Akvarellfärg

 


 

 

Läs mer

Bra akvarellfärg för nybörjare och proffs

Vi erbjuder många olika sorter av akvarellfärger som passar både nybörjare och mer erfarna konstnärer. När du handlar hos oss kan du köpa färger av både konstnärskvalitet och studiokvalitet till riktigt bra priser.

Eftersom akvarellfärg är vattenbaserad och väldigt prisvärd är den även ett bra alternativ för barn och yngre konstnärer som vill testa något mer avancerat än den vanliga vattenfärgen. Eller vad sägs om att måla med akvarellfärger i metallic och olika nyanser av guld och brons? Testa något nytt, välkommen att handla hos oss!


Produkter

Information

Handla