insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Akrylfärg

Akrylfärger för konstnärer och nybörjare

Akrylfärg har blivit en favorit hos många konstnärer, både amatörer och proffs, nybörjare som erfarna. Det är en mycket mångsidig färg som har ett stort antal goda egenskaper. Färgen är krämig och torkar snabbt och om du tar den direkt från tuben kan du använda den med både pensel och målarkniv.

Det finns även många olika medium som du kan använda för att ändra karaktären hos akrylfärg. Akrylen kan innehålla stora mängder pigment utan att färgens egenskaper försämras. Det visar sig väl i till exempel det breda sortimentet från Sennelier.

Kan målas på plast, trä och metallic

Akrylfärger är väldigt allround och fungerar på många fler material än papper och målarduk. Färgen fäster även på exempelvis plast, trä, metallic, kartong och spånskivor – endast din fantasi sätter gränsen för vad du kan skapa med akrylfärg!

Förutom pensel kan du måla med hjälp av målarknivar och palettknivar, målarsvampar eller varför inte gå loss med händer och fingrar? Ett tips är använda dig av handskar för att undvika svårtvättade färgfläckar på händerna. Detta passar såväl vuxna som barn – testa med hela familjen! 

Vattenfast och flytande akrylfärg

Om du tar akrylfärg från tuben och blandar tillsammans med ett medium kan du till exempel förtunna färgen och få den flytande, vilket passar utmärkt till airbrush. När färgen har torkat är den vattenfast och har god åldringsbeständighet. Den har även bra varaktighet mot kemikalier och står emot detta bättre än vad till exempel oljebaserade färger gör.

Akrylfärg är en så kallad dispersionsfärg, vilket innebär att bindemedlet är dispergerat i en vätska som det inte är lösligt i – vatten i detta fall. En väldigt populär teknik är acrylic pouring. Ett pouring medium gör färgen flytande och du kan även tillsätta floetrol och silikonolja för att skapa så kallade celler, vilket brukar kallas dirty acrylic pouring. Läs gärna vår guide om hur du skapar med acrylic pouring.

Akrylfärg tub

 


 

 

Läs mer
Populära produkter i underkategorierna
Just nu

Akryl av konstnärskvalitet

Vi har akrylfärger av konstnärskvalitet och studiokvalitet från en rad kända varumärken som till exempel alla serier från GOLDEN (High flow, Fluid, Heavy Body och Open), Daler-Rowney System 3, Maimeri Acrilico och Winsor & Newton Galeria.

Hos oss hittar du också olika set och paket som är perfekt för dig som är nyfiken på att komma igång med din nya hobby. Eller varför inte köpa ett akrylset i present till en kreativ familjemedlem, vän eller kollega?

Köp akrylfärg från Ws och Company

Vi har akrylfärg i flera olika former, inklusive tuber, flaskor och burkar. Akryl kommer i ett brett spektrum av färger, inklusive primära färger, nyanser och metallicfärger. Dessutom kan färgen blandas för att skapa en mängd olika färger och nyanser. Den kan användas på olika ytor, inklusive duk, papper, trä, glas, metall och keramik. Du kan applicera den med penslar, spatlar eller andra verktyg för att skapa olika effekter och texturer. En av fördelarna med akrylfärg är dess snabba torkningstid. När färgen appliceras på en yta torkar den relativt snabbt genom avdunstning av vattnet. Detta gör det möjligt att arbeta snabbt och skiktvis. En annan fördel är dess hållbarhet. När den har torkat blir akrylfärg vattentålig och motståndskraftig mot blekning. Detta gör den idealisk för användning på konstverk och hantverksprojekt som du vill skall hålla länge.


Produkter

Information

Handla