insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Konstnärsfärg

Akryl-, olja- och akvarelfärg. Färg till målarduk.

En härlig akvarell, en detaljerad akryl en traditionell oljemålning eller en färgsprakande mixed-media. Här finns allt för konstnären, och för dig som inte riktigt ännu vågar kalla dig konstnär. Från nybörjare till proffs. 

Vilken målarteknik ska man använda sig av?

Det finns inget enkelt svar till vilken teknik som passar just dig. Om du aldrig målat tidigare finns det några enkla tips att gå efter. Akvarell är en vattenbaserad färg som är mycket tunn. Med den här färgen målar man oftast på akvarellark som finns i flera olika typer. Akvarellarken finns generellt i tre olika gräng (strukturer) som sträcker sig från slätt till grovt. Vill man måla detaljerat är de släta varianterna bäst att använda och vill man måla mer flödigt använder man sig av den grövre strukturen.

Akryl är en snabbtorkande färg som kan användas på nästan alla olika underlag. Konstnärsfärgerna är dock anpassade att presera bäst på målarduk. Akrylen är också den en vattenbaserad färg, men finns i många olika tjocklekar, från riktigt tunna till riktigt tjocka s.k. heavy body. Det här är en riktigt mångsidig färg som man kan tillsätta många olika medium som förändrar karaktären hos färgen. Generellt torkar akryl väldigt fort och är en mycket bra färg att börja med.

Olja är den mest traditionella färgen av de tre och räknas många gånger som den absolut finaste. På senare år har det kommit många oljefärger med vattenbaserad bas. Det betyder att man med dessa färger inte behöver späda med balsamterpentin och andra starka medel. Det öppnar dörren för många fler att måla med olja. Oljefärger torkar generellt sett mycket långsamt och är perfekt när man vill arbeta med en tavla på målarduk under lång tid.

Anrika varumärken

Några av varumärkena man hittar här är Winsor & Newton och Sennelier, två stycken riktiga kvalitetsmärken med lång historik av att tillverka konstnärsfärg av riktigt hög kvalitet. Här finns också många uppstickare och andra populära märken som t.ex. St. Petersburg akvarellfärg.

Läs mer
Just nu


Produkter

Information

Handla