insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Kalkfärg - Vintage Paint - 100 och 700 ml

Kalkfärg Jeanne d'Arc Living

Miljöcertifierad Kalkfärg för möbler och vägg.

En riktigt rolig nyhet! Jeanne d'Arc Living har fått EU Ecolabel. Det betyder att färgen nu officiellt är miljöcertifierad. Bra för dig, bra för framtiden!

Jeanne d´Arc Living Vintage Paint är en vacker kvalitativ kalkfärg för nästan alla tänkbara ytor. Den används bland annat för att måla möbler för att ge möbeln ett vackert matt utseende som på äldre möbler, men det går lika bra att måla t.ex betong, gips mm med. Färgen är miljövänlig.

Tack vare sin konsistens är färgen mycket lättarbetad och har mycket bra täckförmåga utan att vara för tjock eller lämna penseldrag. Använd den direkt ur burken, eller späd den något med vatten för att få ett mer urtvättat utseende.

Några nyckelegenskaper som färgen har är: Naturligt innehåll, krämig, godkänd för barnmöbler och barnleksaker, nästan helt doftfri, inga animaliska ingredienser, vegansk, blyfri

Nu i nio stycken nya kulörer, totalt 53 st helt matta, härligt kalkiga färger.

Åtgång
Åtgången beror på hur sugande ytan är. Den lilla burken på 100 ml räcker till ca. m2 och den större burken på 700 ml räcker till ca. 7-10 m2. Om man väljer ett mer urtvättat utseende och späder med lite vatten räcker det något längre.

Gör så här
Rör om i färrgen. Applicera med hjälp av pensel, svamp eller roller. Om ytan är svår eller att det finns risk för genomblödningar (kvistar, fläckar mm) använd Primer / Sealer först. Måla hellre två tunna lager än ett tjockt. Torktid ca. 30 minuter, övermålningsbar efter 1 timme.

Färga in tyg
Blanda 1 del kalkfärg med 20 delar vatten. Doppa tyget i blandningen och massera in färgen. Låt sedan tyget torka. Tvätta sedan i 30°C


 

 

Läs mer

Papp-böcker målade med kalkfärg.

Målade böcker

I den här guiden har vi använt oss av papp-böcker som vi skapat en ljusstake av och målat den med hjälp av ovanstående kalkfärger. Både roligt och väldigt dekorativt.

Klicka här för att komma till guiden.


 


Produkter

Information

Handla