insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

IDEA Patina

Rosteffekt, ärgningseffekt. Skapa patinaeffekter.

Idea Patina låter både professionella och hobbyhantverkare reproducera utseendet och känslan av metalloxidation och åldrad patina, som är stabil och förändras inte med tiden. Serien består av fyra st. färger, guld, koppar, brons och järn. För att starta patinaeffekten används en aktiverare som även den finns i fyra olika typer, green patina, blue patina och rost patina. Bitumen patina används sedan efteråt för att ytterligare förhöja den åldrande effekten. Till skillnad från de andra patinorna reagerar inte Bitumen med metallen utan ger en transparent "rökig" film över verket och framhäver effekten och texturen av ytan och kan därför användas på alla patinor. I serien finns även en primer och en lack.

Serien fäster på de flesta ytor och objekt. Några användningsområden är trä, gips, gesso, målardukar, plaster, metall, betong och flera andra material. Patinaeffekterna kan även användas direkt på äkta metaller för att uppnå en äkta oxidering, snabbt.

Det finns många olika spännande sätt att applicera IDEA Patina, men grundtekniken fungerar ungefär som följer:

  1. Applicera ett lager med IDEA primer för att täta porerna i underlaget. Ibland kan det vara nödvändigt att lägga två lager primer. Det går även ibland att lägga patinan direkt på underlaget eller använda en akrylfärg som bas, här finns utrymme för att experimentera. 
  2. Måla nu med din valda färg, guld, koppar, brons eller järn. Låt detta lager torka i 1 timme och måla sedan ett andra lager. Nu medan detta lager fortfarande är vått applicerar du patinaeffekten. Här är det viktigt att tänka på att använda rätt färg till rätt patina eftersom det är äkta metaller. Guld rostar till exempel inte. Rätt kombination är: Järn + Rust patina, Copper + Green Patina, Guld eller Brons + Blue Patina. Bitumen Patina används när verket torkat (4-6 timmar) för att ytterligare förhöja åldrandet av ytan.
  3. Om du använt Bitumen ska verket nu torka 24 timmar. Använd sedan IDEA lack. Speciellt viktigt är detta om det är på en yta som behöver rengöras eller på ett objekt som flyttas runt eller hanteras ofta.

Att applicera patinaeffekter är inte svårt, men kräver lite mer uppmärksamhet än en vanlig färg. Var mycket noga med att rengöra verktygen så att inte de olika patinorna blandas upp i burkarna. Rengör verktygen med vatten och mild tvål innan produkten torkar.

Flaskorna innehåller 60 ml

Läs mer


Produkter

Information

Handla