insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Concrete Hobby Outdoor Color

Vattenbaserad matt betongfärg, utomhus och inomhus

Året om, i alla väder, den här akrylfärgen har en exeptionellt bra väderbeständighet och UV-skydd vilket gör att den håller färgen, även här uppe i nordiskt klimat. Färgen är matt och täcker mycket bra. Appliceras enkelt med pensel eller svamp och är speciellt framtagen för att målas med på betong och andra målade ytor (akryl).

Konsistens, utseende och pigment

Färgens konsistens kallar vi lagom. Den är fyllig nog för att täcka underlaget snabbt och kan målas tunt för att undvika dölja några detaljer. Går även bra att späda den med vatten om du vill använda en mer transparent färg. Tillverkad av pigment av hög kvalité vilket gör den opak och permanent. Färgen varken bleknar eller gulnar så som många andra färger kan göra på kortare tid, den har ett mycket bra uv-skydd.

Concrete Color är i princip helt matt, men står ändå emot smuts, fågelspillning och andra föroreningar mycket bra. Detta är en riktig utomhusfärg med alla de tillsatser som behövs just för att den ska hålla sig fin alla säsonger, i många år. Skulle färgen bli smutsig är den lätt att tvätta av. Om du vill ytbehandla din färg använd då vanliga akrylbaserade lacker. Färgen i sig är mycket slittålig.

Utomhus eller inomhus, vad vill du måla?

Färgen är speciellt framtagen för att måla på betong och andra cementbaserade ytor samt på redan målade ytor.  Med detta sagt går den bra att använda som en helt vanlig hobbyfärg på de allra flesta material. Prova på en liten yta först så att du får ett önskat resultat. Det som gör den till en riktig betongfärg är att den skyddar betongen och ger den längre livslängd på ett bra sätt. Med cementbaserade produkter menas till exempel flytspackel, puts, finbetong, grovbetong, industrispackel, hobbybetong, expanderbetong och många andra typer. Även om färgen just heter Concrete Hobby Outdoor Color så går den självklart lika bra att använda inomhus.

Tydligt och ärligt

Även om alla färger i serien har en bra täckningsförmåga finns det alltid pigmenter som har mindre bra täckningsförmåga (opacitet) rent naturligt. Vi listar alltid täckförmågan för varje enskild färg med en skala 1-5 där 5 är extremt bra och 1 är transparent (genomskinlig). Om man vill måla täckande med en nivå 1 och 2-färg kan man behöva lägga ett eller ett par extra lager, eller använda en mjuk pensen för att applicera ett tjockare lager på en gång. Det är endast ett fåtal färger i sortimentet som har en högre transparens. Om man vill göra de opaka färgerna mer genomskinliga kan man enkelt späda dem med vatten för att skapa spännande effekter.

I en utomhusfärg ingår det ingredienser som just gör en utomhusfärg till en utomhusfärg. De finns listade på varje burk. Dessa ämnen är i en så liten koncentration det bara går, för att färgen inte ska vara skadlig, men de finns där. Varför man tillsätter dessa ämnen är för att färgen ska tåla väta och minusgrader, att smuts inte ska äta sig ner i färgen, för att inte färgen ska bli angripen av mögel och svamp samt att den ska se fin ut och hålla kulören, år efter år.

Framtagen av oss, och er. 

Det här är en riktig betongfärg för alla kreativa där ute. Färgen är framtagen efter många års målande med andra populära och bra färger för betong. Vi hade mycket höga krav när vi provade ut och experimenterade med alla olika blandningar. Därtill har vi alla er kunder att tacka. Inte nog med att vi använt oss av färg och målat betong sedan starten 2011, vi har även haft stor hjälp av er kunder som ringt till vår support. På det sättet har vi fått reda på ännu fler goda egenskaper och de sämre egenskaperna när det gäller utomhusfärger. ...och vi är väldigt nöjda med resultatet.

Många, många fler kulörer är på väg och vill ni tipsa om kulörer, gör jättegärna det! Att ta fram en specifik tar lite tid dock, det är mycket som ska stämma, men vi vill jättegärna höra vad ni tycker.

Experimentera och låt fantasin flöda.

Prova att späda med vatten, färgtvätta, svampa och stöppla, fyll tomma flaskor och rita konturer, använd schabloner, skapa egna stämplar och kör den med linotryck... här finns det nästan inga begränsningar. Färgen är följsam och kan användas på en mängd sätt. Här är en färg som inte sätter stopp för din kreativitet.

 

Läs mer


Produkter

Information

Handla