insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Hobbyfärg inomhus

Hobbyfärger till det mesta

En hobbyfärg kännetecknas genom att färgen kan användas på en mängd olika material. Några av dessa är t.ex. papper, canvas, betong, metall, trä, målade ytor, terrakotta, och många andra. Hobbyfärger iomhus innehåller flera färger som ska i första hand användas inomhus, men självklart kan man använda ett lack för att göra färgen utomhussäker.

Flera olika populära varumärken

Här hittas Americana som är färgen som gjorde DecoArt och är fortfarande deras populäraste färg. Serien finns i över 250 kulörer, fulla med pigment och härligt täckande och krämig konsistens. Här finns också All Purpose Paint som är en färg med mycket hård yta som funderar på de allra flesta ytor. Färgen kommer i små glasburkar, men man ska inte låta sig luras av den lilla burken. Färgen är mycket dryg och räcker länge. Andra färger i kategorin är bland annat nämna är Chalky Finish som är en möbelfärg och Vintage effect wash som är en färgtvätt som lyfter i princip alla träobjekt till helt nya höjder.

Som sagt, många av dessa färger går alldeles utmärkt att använda även utomhus om man skyddar dem med ett lack för utomhusbruk. Lack är dock inte bara till för att skydda mot väder och vind. Ett målat objekt som ska brukas ofta och röras vid mår många gånger bra av att få lite extra skydd. Då blir det lättare att hålla rent.

Mångsidiga färger flera olika tekniker

Måla en möbel, piffa ett loppisfynd, måla en tavla, sätt färg på dekorationer eller måla figurer. Det är precis den här mångsidigheten som gör en riktigt bra hobbyfärg. Generellt går de använda med pensel, svamp och flera andra tekniker. De tål oftast att spädas till nästan vattenfärgsliknande konsistens och kan därav många gånger även sprayas. Man kan använda specialspetsar till DecoArts 59 ml flaskor för att göra en 3D penna av färgflaskan vilket låter dig skapa outlines, dots och skriva med flaskan. Ytterligare populära användningsområden är t.ex. färga stämplar, skapa med schabloner och faktiskt även till airbrush.

Letar du efter en färg som fungerar till det mesta. Ja, då är det här kategorin för dig.

Läs mer
Populära produkter i underkategorierna


Produkter

Information

Handla