insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Glitterfärg

Färg som får ting att glittra och glimma

Glitterfärger kan användas till så mycket. Lägg till några gnistrande detaljer eller stryk ut färgen över större ytor. Dessa färger finns i många olika serier och kulörer. Det finns färger som lämpar sig både inomhus och utomhus. Det betyder att oavsett om du vill sätta glitter på en trädgårdsdekoration ute eller piffa dekorationsföremål inne så hittar du färgerna här.

Vattenbaserad glitterfärg

De allra flesta i denna kategori är vattenbaserade. Det gör färgen skonsammare mot både dig och miljön. Att en färg är vattenbaserad betyder inte att den preseterar sämre. Det är faktiskt nästan tvärtom nu för tiden. Många färger presterar lika bra som sina lösningsbaserade syskon och håller färgen och briljansen minst lika länge. Du behöver inte vara orolig att ditt mästerverk ska blekna bort på kort tid. En annan fin sak med dessa färger är att du enkelt späder dem med just vatten.

Många spännande färgserier

En glitterfärg är inte bara en glitterfärg. Även om man kanske kan tänka sig att de flesta är ganska lika, det är ju bara lite glitter uppblandat med färg. Så är inte riktigt fallet. Alla färgerna skiljer sig från varandra. Som tidigare nämnt kan vissa användas ute och andra endast inomhus. Konsistensen på färgerna skiljer sig också. Vill du ha en lättrinnande färg eller gillar du när färgen är riktigt tjock? Bland kategorierna här finns de färger som i princip bara har glitter i sig medan andra är färgade i olika kulörer. Glittret är naturligtsvis en vilktig del. Ska det vara stora glitter eller riktigt små och ska det vara iriserande eller av vanlig sort.

Några av serierna som är värda att nämna i det här sammanhanget är t.ex Maya Stardust som är en glitterfärg från Viva Decor som även går att använda utomhus. En riktigt finglittrig färg som även passar perfekt med andra färger ur sortimentet som t.ex. Inka Gold och Maya Gold. Vidare har vi Glamour Dust från DecoArt. Det här är en färg som har hängt med länge nu. En riktigt pålitlig standardglitterfärg som fungerar till nästan allting. Därutöver finns det flera andra serier och specialare som t.ex Holographic Illusion som ger ett holografiskt utseende.

Måla glitterfärg på betong, trä, papper och många andra material.

Tack vare akrylbasen i de flesta färger så kan man nästan måla på vad som helst. Är det en trämöbel som ska få lite bling eller en gjuten betongfigur, det spelar ingen roll. Glitterfärgerna funkar på nästan alla material. Ibland är glitterfärg lite mer transparent än vanliga färger. Då kan man måla med en liknande kulör (eller en helt annan) under för att förhindra att underlaget skiner igenom. För att skydda ytan kan man lacka med en vanlig akryllack. Om det bara är ett prynadsföremål behöver man inte lacka, men om man ska ta i och använda objektet då är det rekommenderat. Är det en djungel? Hör av dig till oss så hjälper vi dig att hitta rätt färg.

Läs mer


Produkter

Information

Handla