insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Glas- och porslinsfärg, Transparent Talens Art Creation

Genomskinlig glasfärg och porslinsfärg

Skapa din egen design på en vas, en kruka, en flaska eller någonting annat av glas eller porslin med Royal Talens Glass & Porcelain Transparent color. Genomskinliga färger används oftast på glas för att till exempel skapa en trevlig ljuslyckta där ljuset når genom, men även på porslin och keramik kan man skapa häfta effekter och akvarelleffekter. Om det är en täckande färg man är ute efter kan man kika på den opaka motsvarigheten till denna serie.

Måla med pensel, svamp eller dot-verktyg

Prickigt är populärt - Dot-verktyg hittas även det här i webbutiken. För mer traditionell applicering kan man använda både pensel och svamp. För att måla små detaljer är en rund pensel att föredra och vill man måla större ytor är en svamp eller platt pensel det bästa. Färgen är följsam och enkel att måla med. Innan den torkar kan man tvätta bort den med hjälp av ljummet vatten. Använd gärna vatten för att späda färgen för att efterlikna akvarell.

Bränn den i ugnen och gör färgen ännu tåligare

För att kunna handdiska det du skapat bör man bränna objektet i ugn. Låt då färgen först torka i 30 minuter och ställ sedan in den i ugnen på 160°C i 45 minuter. Det gör ytan riktigt stark. Tänk dock på att den här färgen endast är till för att dekorera med. Därför bör du inte måla insidan på t.ex. glas och tallrikar som ska brukas tillsammans med mat.

Läs mer


Produkter

Information

Handla