insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Glasfärg och porslinsfärg

Färg till glas och porslin

Skapa mönster på fönster eller skapa en favoritmugg i egen design, måla fat och skålar. Färg till glas och porslin är färger med speciella egenskaper som gör att de fäster på glatta underlag. Dessutom kan flera av dem diskas i diskmaskin efter att de härdats i vanlig hushållsugn. Här hos WS hittar du många olika typer av färger av olika varumärken. Letar du efter pennor till glas och porslin hittar du det under kategorin markers och pennor.

Färgerna fungererar även till många andra glatta ytor så som speglar, glaserad keramik och metall. Ja, i princip alla släta ytor som annars kan vara svåra att måla på med en vanlig färg, det är även det en av glasfärgens styrkor.

Metallicfärg och frostfärg till glas

Det finns många olika glasfärger många olika effekter. Först och främst finns det opaka, vilket betyder att de är mycket täckande och ogenomskinliga. Dessa färger passar mycket bra till t.ex. porsin och keramik. Vidare finns transparanta färger, det vill säga de som är genomskinliga. Detta passar mycket bra där man vill ha ljusgenomsläpp eller se vad som finns på andra sidan, på t.ex. en ljuslykta eller glasburk. Med den typen är det snyggt att skapa små "kyrkofönster-effekter" och liknande. Förutom genomskinliga och ogenomskinliga så finns det även en hel del specialfärger. Det finns glasfärger med metalliceffekter för att ge lite extra glans till projekten och en hel serie med frostfärg.

Frostfärg är en halvtransparant färg som passar sig allra bäst på glas. Ett vintermotiv på en ljuslykta är till exempel ett ypperligt område för denna typ av färg. Frostfärgen till glas finns i många olika färger som låter dig skapa just den stämningen du vill ha.

En annan rolig och lite speciell färg är tavelfärg. Det här är en speciell tavelfärg som fäster på glas, porslin och keramik. Förvandla dina muggar till små blackboards där du kan skriva meddelanden med vanliga tavelkritor. Passar självklart även om du vill göra en blackboard på ett fönster eller spegel.

Applicera med många olika tekniker så som svamp eller pensel

Uppnå olika effekter beroende på hur du målar. Färgen kan till exempel appliceras med vanlig pensel eller svamp och stöpplare. Stöpplare och svamp är ett bättre verktyg när du arbetar med frostfärgen, då vill man ha lite struktur på det man målar.

Pebeo Vitrea 160

Serien Vitrea är en högkvalitativ glasfärg med hög transparens och briljans. Färgen kan användas tillsammans med medföljande medier för att få den mer transparent, skapa ett frostat utseende och till och med iriserande effekter. Denna färg är även mycket säker att diska, både för hand och i maskin. En riktigt professionell glasfärg som kan användas av alla. Från hobby till konstnär.

Läs mer

Glasfärg med schabloner

Stenciler är ett enkelt och roligt sätt att skapa mönster med. På släta ytor går det bra med vilka schabloner som helst, men när det är välvda ytor vilket det gärna är på muggar, glas, skålar och liknande är det superbra att använda sig av självhäftande schabloner som du hittar här i webbutiken. Ett annat sätt för att få en stencil att hålla färgen och få skarpa snygga kanter är att använda produkten Fix Glue eller retac spraylim. Det låter dig klistra fast schablonen tillfälligt på ditt objekt medan du målar, supersmidigt.


Produkter

Information

Handla