insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Gjuta betong - Äntligen säsong. Guider och tips

Gjuta betong frågor och svar, tips

Äntligen dags att ladda för nya spännande gjutprojekt. Här finner du samlade artiklar och tips.

Halva mars har gått och det börjar våras på många håll i landet. För flera av oss betyder det att det snart är dags att påbörja de där projekten man inte riktigt hann med förra året. Kanske ska du bygga en utegrill, fixa ett snyggt betongbord eller betongbänkskiva, gjuta marksten eller dekorera trädgården med statyetter, fågelbad och trädgårdsstenar. Vad du än har för betongprojekt på gång så hittar du mycket matnyttigt i det här inlägget.

Vi har skrivit mängder med artiklar genom åren. De försvinner dock längre ner i vårt flöde och det kan bli svårt att hitta dem. Därför har vi samlat flera av dem under en post. Bokmärk gärna den här sidan för det tillkommer säkerligen fler och nya tips och trix med tiden.

 


 

Vi börjar med en betongskola.

Den här guiden är skriven i två delar där vi i första delen avhandlar krympning och alla problem det kan medföra samt hur man kan förebygga att få krympning genom hur man gjuter och vilka tillsatsmedel man använder. Den andra delen behandlar RF, det vill säga, relativ luftfuktighet. Här skriver vi om vilka utmaningar RF kan medföra när det gäller ytbehandlingar och måleri. Dessa guider är fulla med matnyttiga tips och verkligen värda att läsa, oavsett vilket betongprojekt du ska ge dig på.

Betongskolan

Klicka här för att komma till Betongskolan del 1 Krympning

Klicka här för att komma till Betongskolan del 2 Relativ luftfuktighet

 


 

Video Gjut en bänkskiva av betong

Vad vore väl den här listan utan en "hur man går tillväga för att gjuta och ytbehandla en betongbänk"? I den här guiden gjuter vi med en produkt som heter Flytstöp. Det finns motsvarigheter till denna produkt i de flesta märken. Det ska vara en portlandcementbaserad avjämningsmassa.

Gjuta betongbänk

Klicka här för att komma till videoguiden hur man gjuter en bänkskiva av betong

 


 

5 genvägar till bättre gjutningar - Tillsatsmedel

I det här inlägget tipsar vi om olika tillsatsmedel och vad de gör för din betonggjutning. Det är inte riktigt en guide, men ändå ganska beskrivande över vad ytporreducerare, flytmedel, släppmedel, accelererare och fiber gör för dina gjutningar.

5 genvägar till bättre gjutningar

Klicka här för att komma till guiden med 5 st genvägar till bättre gjutningar

 


 

Färga betongen med färgpigment

Betonggrått i all ära, men hur gör man egentligen om man vill ha betongen i en annan färg? Färgpigment till betong är en produkt som fungerar lika bra utomhus som inomhus. De är till för att anvädas i betong och varken blöder eller bleknar. Dessutom påverkar det inte betongens hållarhet sålänge man håller sig inom gränsvärdena. I följande illustrerade guide beskriver vi hur man tillsätter färgpigment för att få det bästa resultatet.

Färga betong

Klicka här för att komma till vår guide om hur du färgar betong

 


 

Gjuta trädgårdsgång med betong och gjutnät

Att anlägga en gång i trädgården kan vara ganska bökigt, speciellt om man ska lägga marksten. En genväg till detta är att använda sig av ett gjutnät. Det är en smidig process som inte är så känslig för att allt ska vara så rätt och riktigt. Betongen formar sig även efter lite ojämna underlag. Dock finns det en hel del trix hur du arbetar med nätet. I denna illustrerade guide visar vi just detta.

Gjuta en trädgårdsgång av betong med gjutnät

Klicka här för att komma till guiden gjutnät

 


 

Gjuta marksten av betong

Vill man ha lite mer design på sina gångar erbjuder vi ett brett sortiment av gjutformar till marksten. Här kan man välja mellan populära orientaliska mönster, mer traditionella eller varför inte markstenar som ser ut som trä. Möjligheterna är många och det är faktiskt väldigt enkelt. Det finns dock några saker som man bör ha koll på innan man sätter igång. Det gör arbetet både roligare och snabbare. I denna illustrerade guide går vi igenom det mesta som finns att tänka på samt vilka material och släppmedel man behöver.

Gjuta marksten betong

Klicka här för att lära dig mer om att gjuta markstenar

 


 

Avforma marksten - Superenkelt

Någonting som många undrar är hur man egentligen får ur betongen ur en gjutform. Det är faktiskt mycket enklare än vad man tror och tar bara några sekunder, om man vet hur man ska göra. Här kommer en kort video på just precis detta.

Få ur betongen ur gjutformen

Klicka här för att kika på guiden när vi avformar markstenarna

 


 

...mer på väg. Spara den här sidan så att du hittar tillbaka. Fler betongtips kommer.

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkter

Information

Handla