insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Rost och Patina

Rost och Patina målning

Oxideringsvätskor för att rosta och ärga

Nu finns det ännu fler patinavätskor i sortimentet. Senaste tillskotten är blågrön patina, grön patina, rost patina och en järnfärg samt paket som låter dig komma igång direkt. Med hjälp av dessa produkter skapar du äkta oxideringar snabbt.

Innan vi går in på allt nytt vill vi slå ett slag för att vår gamla trotjänare Rost- och ärgning, är tillbaka igen. I ny förpackning, effektivare formula och dessutom till bättre pris. Det här är en populär produkt som oxiderar det mesta. Perfekt för dig som använder liknande vätskor mycket. Den här produkten finns ända upp till 2,5 liter.

Äkta oxidering

Gemensamt för alla dessa vätskor är att de ärgar och rostar äkta metall som till exempel färger med metallinnehåll, solida metaller, metallpulver och andra former av metaller. Alla produkterna är mycket enkla att använda och du kan själv bestämma intensiteten. Applicera lite och du får subtila effekter, applicera massor och du får grova effekter, och allt därmellan. Det är busenkelt att arbeta med produkterna. Man kan göra lite som man vill. Om man använder sig av en metallfärg så kan man måla ett lager, låta torka, sedan applicera ett lager till och medan det är blött sprayar man på patinavätskan. Då börjar oxideringen på en gång och efter ca. 30-35 minuter får man en uppfattning om hur det kommer se ut. Man ska dock tänka på att det är äkta effekter vilket gör att patinan förändras till dess att färgen och vätskan torkar. Produkterna fungerar fint utomhus, men om man inte vill ha en levande oxidering ute bör man lacka produkten för att stoppa effekten. Annars kommer den fortsätta naturligt i regn, sol och snö. En vanlig akrylbaserad lack går fint att använda för detta.

Tillbaka till det där med att man kan göra lite som man vill, det stämmer verkligen. Även om tillvägagångsättet här ovan är "standard" kan man göra på många andra sätt. Du kan måla och spraya på en gång, låta det torka och sedan spraya eller applicera detaljer med en pensel. Vätskorna är så pass effektiva att det inte finns några direkta rätt och fel.

Blå patina, grön patina och rost patina

Så vad är egentligen nytt. Jo, först ut är en grön och en blågrön patina. Dessa fungerar på t.ex. mässing, koppar och brons i färg-, pulver och solid form. Dessa ger vackra äkta ärgningar där den blågröna drar mer mot blått. Rost Patina är även den ny och ger en fantastisk rostoxidering. Den passar ypperligt med järnfärgen vi tidigare nämnde. Metallfärg järn, som den heter, har en mycket hög halt av järnpulver. Halten är faktiskt så hög så färgen går att använda som den är som en matt mörkt grå färg, eller rosta såklart. Dessa produkter kommer även i ett rost-kit. Självklart är alla produkter anpassade för både inomhus- och utomhusbruk, året om.

Vi har skapat en ny kategori där du hittar allting för rost och ärgning. Det kommer fler produkter inom den här kategorin så håll utkik.

Till alla patinor

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkter

Information

Handla