insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

DAS Lufttorkande lera, tillbehören och en smart nyhet

DAS-lera lufttorkande

Vad är lufttorkande lera från DAS och hur använder du den

Lufttorkande lera är i ropet. TikTok, Instagram och sociala medier fylls av kreationer av alla olika slag. Här figurerar oftast den rödvita loggan, DAS.

DAS logga

Det kommer inte alls som en överaskning att det just är denna lera många använder. DAS är extremt lättarbetad. Använd den precis som den är för att skulptera och forma fat, krukor, figurer, skulpturer, skålar, ljuskoppar eller någonting helt annat. Använd den för att klä in andra material som trä, metall eller glas. Att just klä in andra föremål är perfekt när man vill göra någonting lite större. Då sparar man en hel del material.

Måla, slipa och efterbehandla

När leran sedan torkat, vilket den gör i rumstemperatur, är det dags för nästa del av den kreativa processen. En viktig bit att nämna här innan vi går vidare är också att leran inte spricker. Att lufttorkande lera får sprickor när den torkar är väldigt vanligt. DAS får nästan aldrig några sprickor. Nu kan du slipa, borra, måla och lacka. Självklart behöver man inte göra allt detta, DAS finns nämligen i tre olika kulörer, vit, terrakotta och Stone, men som sagt vill man så kan man. Du kan till exempel använda markers eller akrylfärger för att sätta färg på dina kreationer. Här hos oss på WS hittar du en mängd med olika hobbyfärger och effektfärger. Allt från vanlig akryl till effektfärger så som metallicvax, rostfärger, glitterfärger, metallfärger som du kan ärga, patinavax, kalkfärg och en massa annat. Kika runt i kategorin färger, där finns mycket magi!

En naturlig och säker lera

Leran är baserad på naturliga mineraler och ämnen. Dessutom är den glutenfri och dermatologiskt testad vilket betyder att du som användare kan vara säker på att produkten är bra för dig att arbeta med. Mitt i den kreativa processen tänker man oftast inte på att hålla rent omkring sig. Då är det även bra att veta att leran tvättas väldigt lätt bort från händer och de flesta tyger. Släng bara in textilierna i tvättmaskin precis som vanligt.

Flera varianter, marmorering, lack och annat

DAS-familjen är inte bara den vita lufttorkande leran. Här finns så mycket mer. Som vi tidigare nämnt här i bloggen så kommer leran i tre olika färger vit, terrakotta och stone. Terrakottan är precis som den vita, men i en jordigt varm ton. Stone är däremot lite annorlunda

DAS Stone, Stenliknande lufttorkande lera

En lufttorkande lera som ser ut som sten och är dessutom baserad på mineraler. Det är häftigt! Dessutom är den lika lätt att forma och skulptera som de vanliga varianterna. Du kan både använda händerna och modelleringsverktyg.

En nyhet inom familjen är DAS Idea mix. Det här är lite mindre bitar lufttorkande lera i olika färger. Den finns just nu i blå, svart och grön. Dessa blandar man med vit och terrakotta för att få fantastiska marmoreringar som på bilden nedan.

Marmorering med Idea Mix lufttorkande lera

 

 

Det ser svårare ut än vad det är. Man blandar helt enkelt lerorna, kavlar och viker några gånger tills man fått till ett mönster som man är nöjd med. Tekniken är perfekt till smycken, skålar, brickor, underlägg och mycket annat. Vill man ytterligare förstärka effekten finns det riktigt bra lack i samma serie. Då framträder marmoreringen och strukturen ännu mer.

Modelleringsverktyg och lack till lufttorkande lera

Lack är en av de tillbehör som finns att tillgå från DAS. Det är ett riktigt bra lack som får ditt projekt att skina. Det efterliknar riktig glaserad keramik vilket verkligen förhöjer känslan i verket. Det finns även många andra tillbehör så som traditionella modelleringsverktyg i trä för att skulptera, göra hål och justera. Listan på tillbehören kan göras lång. Hos oss finns även många varor från andra leverantörer än DAS. Vi har många olika utsticksformar och verktyg för att forma lera. Det finns till och med ett medel från Pébéo som gör din lera vattentät vilket är fantastiskt när man ska göra vaser och mycket annat. Vi har även lufttorkande lera i många andra varumärken. Vilken blir din favorit?

En nyhet DAS Smart

Det tar inte slut där. Långt ifrån. DAS Smart är påväg in i vårt sortiment, i mitten av mars 2021 finns den hemma hos oss. Det här är en polymerlera. Det vill säga, en lera som härdar i ugnen. Ett annat märke i samma typ av lera är t.ex. Cernit. Perfekt för smycketillverkning och andra mindre skapelser. Den här leran är speciellt utformad för att kunna göra detaljerade verk med hög precision. Polymerleran ändrar inte heller form eller egenskap efter ugnsbakningen. En supersmart idé som vi inte tidigare sett hos andra liknande leror är att förpackningen är på 57 gram, men uppdelad i två block på 27,5 gram. Det betyder att du inte behöver öppna hela förpackningen på en gång om du endast behöver lite lera av en kulör. Det är smart!

Kulörer ja, det finns det gott om. 33 st standardkulörer och 12 st helt unika levande färger. Totalt 45 st. Dessutom kan du blanda alla färgerna ihop med varandra vilket ger nästan oändligt med kombinationer.

DAS Smart Polymerlera ugnshärdande

 

Leran är väldigt slit- och slagtålig när den härdat vilket gör att du har glädje av dina verk väldigt länge. Precis som med den lufttorkande leran kan du ytbehandla, slipa, måla och borra i efterhand. Det finns väldigt många tillbehör till DAS Smart och självklart kommer du hitta även dem i butiken. En lermaskin (pastamaskin), Smart Gloss varnish, Acrylic Roller och mycket annat.

Nu är det dags att börja modellera

En bra utgångspunkt för att hitta vidare är att besöka kategorin lufttorkande lera. När du valt din lera är det bara fortsätta till lerverktyg eller använda dig av sökfunktionen. Om du inte är där ännu vill vi verkligen hälsa dig välkommen till lerans kreativa värld. Gör verklighet av din idé, det är lättare än vad du tror.

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkter

Information

Handla