insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Vårt 2020 i bilder och text - Gott Nytt År!

Nyårsinlägg 2020

2020 - Huvudet ner och fötterna upp.

”…har träningsvärk efter ett år som har varit som ett långt intensivpass” - Skrev jag när 2019 drog sin sista suck och man kunde skymta 2020. Lite euforiskt kändes det allt, jämna tal och allt, det här kan ju inte bli annat än bra, eller? Dags för en ny summering: - Här kommer vårt 2020 i text och bilder. 

 

Nystart!

Tjoho - Januari! Fantastiskt. Spänning i luften, framtidstro och någon sorts ”vi klarade det”-känsla. Vi hade precis gått igenom några riktigt jobbiga bitar som lagersystembyte, bankbyte, ombyggnation och en massa ”måste göras”-saker. Nyårskrönikan var skriven, peppig som in i norden var den dessutom. Sen sa det bara stopp! Det här viruset har orsakat så mycket lidande, direkt och indirekt för obeskrivligt många människor vilket gör att vårt eget år bleknar i jämförelse. Det här är vår historia och hur det här året sett ut från vårt företagsperspektiv och för oss anställda.

Jag tänker inte bli långrandig i den här årssummeringen. Det har varit ett år där man oftast bara ville sätta sig ner, slå ihop armarna i kors och säga ”NÄE! Jag vill inte”. Nu är inte vi några som slår armarna i kors och gör på det viset, men oj vad vi har fått slita för att hitta nya leverantörer för att ha någonting på hyllorna. Året har präglats av den ena nedstängningen efter den andra. Fabriker som gör uppehåll, leveranser i karantän, exportförbud och stängda gränser. Många av våra bästsäljare har vi inte sett röken av på många månader och andra inte på snart ett år. Vi har beställt precis som vanligt, men många gånger får man ingenting alls. Vi har fått vända varenda sten för att hitta nya leverantörer, ta hem varor från nya ställen och tänka om hela vår företagsverksamhet. Ja, året har varit minst sagt tufft. Men slog armarna i kors, det gjorde vi aldrig och inte heller brukar vi skriva om så mycket negativt, så det ska inte jag göra nu heller.

 

Vad har vi lärt oss under 2020?

Vad har då det här året gett oss. En helt nyrenoverad och utbyggd butik, en helt annan syn på företagande och riskförebyggande, många nya leverantörer, ett kreativare tankesätt, en ännu större övertygelse om att vår satsning på kundtjänst är helt rätt, hur viktigt det är att ta hand om varandra, och jag skulle vilja säga att vi faktiskt går ur det här året stärkta på många sätt. Även om vi har blåmärken och skrapsår som gör oss påminda om att vi precis blivit överkörda av ångvälten 2020.

Vi står inte alls på andra sidan ännu, men vårt arbete med att skaffa nya leverantörer, göra större inköp och jaga produkter på heltid har gett resultat. Våra hyllor börjar fyllas på igen och under januari kommer många av våra bästsäljare hem igen! Det känns väldigt bra. En annan sak som känns väldigt bra är att få börja skapa igen. Vi har alltid varit en skapande verksamhet. Kreativitet är inte bara någonting vi säljer utan det är en väldigt central bit i WS. Det här året har, av flera anledningar, inte tillåtit oss att verkligen gå loss och inspirera med våra produkter. Nu blir det ändring på det!

Vi har under året skaffat oss en bra språngbräda i form av nya lokaler för vår e-handel, större butik och nya kontor. Nu tar vi sats!

 

…och här kommer en hel hög med bilder från vårt 2020, helt ofiltrerat. Om du vill se mer redigerade bilder och hänga med i vår vardag, följ oss på Instagram!

 

/Jonas Virsén

 

Inför årsmötet

Året började med årsmöte - Ett helt nytt år. Det är alltid en speciell känsla. På bilden våra gamla kontor innan flytt.

Nya produkter

Vi hade haft svårt att hinna med att lägga upp alla nya produkter. Vi hade några 100 nya artiklar som hade stått väldigt länge. Nytt år, nya tag! Vi började lägga upp allt nytt i rask takt.

 

Annons i tidningen

Över 8000-artiklar stod det i en tidningsannons vi hade. Nu är vi uppe över 12500 st. Det går snabbt!

 

Utbildning av personal

Utbildningar är viktigt för att hänga med och lära mer. Här Emelie som får en kurs i porträttmåleri av Jacqui.

Renovering av nytt lager

Lagret och packen skulle byggas om. Det var trångt! Nu har vi inte ens kvar packen i samma byggnad. Flytta, bygga om och ut är någonting vi gör ofta när man ser i backspegeln, men måste det göras så görs det.

Nya väggar, nya dörrar

Vi byggde upp nya väggar och skärmade av inleveransen från packen. Det var tur vi gjorde det då, för nu har den här delen på bilden blivit en del av butiken.

 

Bygge av vägg till nya butiken

Det är värt att ta med en extra bild på det här bygget. Det var ju faktiskt den första gången Jonas inte var den som byggde - Kors i taket!

Vår butik i Linköping

Vi hade hela vår verksamhet i samma lokaler som vår butik. Det började bli riktigt trångt trots utbyggnad av kontorsutrymmen och kurslokaler.

Kem-rum

Vi rev en hel del rum och byggde om för att försöka få allting lite effektivare och lite mer svängrum. Här ett gammalt pentry som fick ge vika.

 

Gamla lagret

Det fungerade... lite mer plats blev det allt. Det här rummet är numera butik. Då var det både lager och packavdelning.

Björn gillar bilar

Det gamla pentryt blev Björns rum. Björn jobbar med märkning och portionering hos oss. Självklart skulle han ha ett kort med "bilar" på som välkomnande.

Fotografering hos våra grannar Kvänum Kök

Det har blivit en del bilder från våra grannar Kvänum Kök. De har så fina miljöer uppbyggda. Här är Emelie som fotade våra ljushållare med magnet i en riktig bullmiljö.

 

Koltrast hos smeden

Det var inte bara Kvänum vi fotade hos. Här är vi inne hos vår granne Smeden för att fixa lite inspirationsbilder till kolkritor och kraft-papper.

Nya varor

I början av året var det även stor fokus på nya varor. Här väljer vi pyssel tillsammans med en leverantör. 8000 varor hade vi när vi gick in i året. Nu fler än 12500.

Teolinda och Jacqui

Mer bilder från våra grannar. Här spelade vi in reklam för akvarellmåleri. På bilden Jacqui och Theolinda.

 

Betong- och gipsgjutning

När våra egna lokaler inte räckte till så tog vi en grannlokal i anspråk. Vi är bra på att breda ut oss. Här provar vi ut produkter från Hey'di.

Ägg av betong Påsk

Påsken närmade sig. Någonting som är väldigt populärt är att gjuta betong i äggskal. Fötterna är kycklingfötter som man hittar i butiken.

Video med handavgjutning

Det är kul när alla hjälps åt. Här fixar vi en handavgjutningsvideo, den kan du se på vår YouTube-kanal. Björn och Theolinda hjälper till.

 

Inspiration måleri och betongpasta

Roligt med annorlunda inspiration. Här har Jacqui målat med hjälp av betonglasyr och betong color för att skapa struktur.

Stay creative

Stay creative - Vi vet ju ingenting annat. Nu började Coronan sätta sina spår även i vårt samhälle på riktigt.

Inleveranserna fungerade

Inleveranserna till oss fungerade fortfarande hyfsat, men man märkte att fler och fler produkter var restnoterade från tillverkaren.

 

Hemleverans och utlämning utanför butiken

Vi har alltid haft många olika utlämningsalternativ, men nu var det verkligen läge att trycka extra på det.

Inventering

En av många inventeringar som vi gjort i år. Det är viktigare än någonsin att hålla koll på sitt lager. Självklart blev det pizza.

Nya lokaler

Vi kikade på många olika alternativ till E-handelslokal. Den på bilden var superfin, men tyvärr lite för liten.

 

WS-bilen

WS-bilen har fått gått varm i år. Många leveranser hit och dit inom Linköping.

Hoppades på kurser till hösten

Vi ställde in alla kurser för våren och hoppades på hösten. Så här med facit i hand var vi för optimistiska, men samtidigt är det en bättre inställning än motsatsen.

Hittade rätt lokal till e-handeln

Äntligen hittade vi rätt lokal. Vi hyrde två stora skepp som vi slog ihop till vår nuvarande lokal som rymmer E-handeln och kontoren.

 

Kroki utbildning för personalen

Ubilding av personalen är superviktigt. Tyvärr har det inte blivit så mycket av det i år på grund av omständigheterna. Vi hann dock med en del. Här en krokikurs.

Thilda i butiken

Thilda började hos oss i somras. Då som butiksmedarbetare och idag är hon med oss ute på Idögatan i vårt E-handelslager.

Det började bli trångt med arbetsplatser

Kvällssol, pallar och en dator. Perfekt sommarkontor.

 

Alcohol ink

Alcohol Ink-trenden har hållit i. Här med Touch Alcohol Ink.

Mycket skruvande i renoveringen

Skruvdragaren, en ständig följeslagare även i år. Det har mer blivit en praktisk associar för mig än någonting man bara använder ibland.

DecoArt hobbyfärg

Här är en bild med två budskap. Glatt - Vi fick leverans av DecoArt. Ledsamt - Det var den sista större leveransen av DecoArt vi fick på hela året. De har haft stora problem att leverera. Nu verkar det dock som att alla dessa färger kommer igen snart!

 

Truck till lagret

En truck är ingen stor grej, men för oss som haft ganska lågt till tak i våra tidigare lager var det här helt fantastiskt. Äntligen rejäla pallställ! Nu började det. Renovering av lagret

Blanda betong

Vi gjorde färgpigmentsprover. Var de blev av vet jag inte riktigt. Det får vi göra om! 

Idögatan 26 W.S Craft AB E-handelslager

Det var inte bara trucken som blev ett lyft, två stora portar gjorde även det sitt. Mycket enklare att få in och ut leveranserna. Ljust blev det också. Man slapp känna sig som en mullvad på eftermiddagarna.

 

Köket i lagret

Vi rev en vägg för att få större matrum. Här skulle in större kök, mer platser och framförallt fler micros så man slapp att vänta på varandra så länge. Kom man olägligt så var det alltid någon som hade en djupfryst pastarätt som tog 9 minuter att värma :)

Tvätta gjutformar

Leveranser av gjutformar fungerade som tur var. Här kom ett gäng med trädgårdsplattor och gjutnät.

Förbereder för renoveringen

Redan på sommaren började vi förbereda för höstens utbyggnad och renovering av lokalen. Här drar vi om en massa kablar och belysning i taken.

 

Alla väggar målades om

Vi satte WS-prägel på de nya e-handelslokalerna. Alla fick välja sin egen färg i kontoren. Här trodde vi att vi hade gott om tid... trodde :)

Stefan målade om våra lokaler

Stefan bodde i princip i de nya lokalerna medan vi andra fortsatte i butiken. Det var väldigt väldigt många kvadrat som skulle målas om. 6 kontor, entresol, köket (på bilden) och mycket annat.

Monterar ner hyllor till förmån för butiken

Alla bakutrymmen i butiken skulle göras om. Det här var butikens baklager, men skulle bli en del av butiken med dukar och pannåer. På bilden, Björn.

 

Kungabild på Jonas

Ett väldigt udda inslag i det här galleriet. Tavlan har en lång historia. Det var Jacqui som jobbade hos oss som gjorde den här tavlan. Det var en av ett skämtsamt inslag på en fest vi skulle ha. Nu hänger den dock i Jonas kontor ;)

Började bli trångt

Vårt kontorsrum började tömmas. Lite för tidigt. Vi fick hitta alla möjliga platser att sitta och arbeta på. Det fick vi göra i flera månader, så lite annorlunda kunde vi ju planerat. Samtidigt var det så roligt att få ställa dit grejerna på nya stället.

Gamla packen bakom butiken

Nyss var här ganska fritt, inte nu längre. Nu började vi att flytta över det som skulle bli vårt nya e-handelslager.

 

Splittrar lager

Det var väldigt väldigt utplockat. Tyvärr gjorde coronan ett nytt intåg och det blev tvärstopp i våra lager, precis när vi började splitta. Vi fick inte hem nästan någonting och butikshyllorna gapade tomma, panik!

Flytten går till idögatan

Det mesta kunde vi faktiskt köra i WS-bilen. Så här såg det ut många veckor vid vårt lastintag i butiken. Man vet aldrig riktigt hur mycket grejer man har tills man börjar riva i det.

Vår lilla lokal och inspirationsrum

Om det är någontig man ska ångra det här året så är det att vi lämnade ifrån oss vår lilla övernattningslägenhet/inspirationslokal. Den är så saknad! Nu har vi dock en ny mycket större på gång, men det var så mysigt och det har hänt så mycket mellan dessa väggar.

 

Giraffen Ralf

2020 blev vi med giraff! Namngavs sedan under en tävling för alla barn som vi hade under vår nyöppning av butiken. Den heter numera Ralf och har fått agera både partydjur och tomte i butiken.

Massor med nya varor

Nu började det även välla in nya varor i butiken. Här är Amsterdam akrylfärg. De och ungefär 2000 nya varor slog ner som en bomb. Allt finns faktiskt inte i webbutiken ännu, men vi jobbar med det nästan varje dag.

WS-turkos

När vi målar om i butiken blir det oftast i WS-turkost, så även här.

 

Innan nyöppningen av WS butik

Vad som hände där inne fick dock ingen se. Vi bommade igen ordentligt. Tur var väl det. Så som det såg ut skulle nog folk trott vi var helt nippriga.

 

Målar ett kassaskåp

Jag vet inte hur många kvadrat vi har målat och jag törs nog inte tänka på det. Vi målade nog om precis allt. Här med Jeanne d'Arc Vintage paint. Thilda pimpar ett gammalt stort och tungt kassaskåp.

När man inte räcker till får man hjälpas åt

När man inte räcker till får man hjälpas åt.

 

Nyöppning av butiken i Linköping

Då var det dags för nyöppning av butiken. Det blev verkligen en succé. Vi byggde ut från 200 till 340 kvm och massor nya varor. Vi hade vakt och släppte bara in ett visst antal personer åt gången. Utanför hade vi dock korvgrillning och tävling. En riktigt härlig dag!

Wellpoapp

När det blir mycket inleveranser av nya varor blir det också mycket wellpapp. Packa ordentligt är inte bara nått vi gör med paketen. Även containern behöver lite omsorg så det blir så mycket som möjligt i den varje gång.

Andra skeppet på Idögatans E-handelslager

Det känns nästan overkligt att det här bara är några månader sedan. Då hade de precis slagit upp ett hål mellan våra lokaler. Nu är denna sida fylld med vårt lager. Tiden går snabbt och vi var snabba!

 

 

Soffan på truck

De tokigare lyften fick ske på kvällstid då ingen var i lokalerna. Här är en soffa på väg upp till andravåningen på Idögatan.

Fest efter öppningen av butiken

Många skratt har det blivit under året. Här firade vi att vi hade renoverat färdigt och öppnat butiken.

Jobba sena nätter

Många långa sena nätter har det blivit, även i år. Här ute på Idögatan där vi har vårt E-handelslager.

 

Ylva i butiken på Tornbyvägen 3

En nygammal konstnärssjäl. Ylva kom tillbaka till oss  efter ett år på vift och arbetar i butiken.

Konstnärsbutik

Vi blev riktigt nöjda med resultatet. Butiken blev så mykcet bättre än innan. Helt fel år att satsa på butiken kanske, men den står kvar även nästa år.

Thilda och Jonas

Ibland blir vi riktigt tjusiga på bild. Jonas och Thilda.

 

Lagret på Idögatan

Många långa samtalstimmar blev det. Hur gör vi med lagret, lagerplatser och ordningen. Vi är långt ifrån klara med det där, men vi har i alla fall en bra plan.

Sista farväl till inspirationslokalen

Ett sista farväl till övernattningslägenheten / inspirationsrummet. Städat och fint! Det var mycket färg att skrapa bort på både väggar och golv.

Adventskalendern på gång

Nu hade vi alla flyttat till våra nya kontor. December på ingång och så även vår adventskalender. Allt skulle vara gjort i tid... det blev inte riktigt så

 

Nya kontoren

Ingen vidare ordning på kontoren ännu, men oj vad skönt med fönster. Tidigare satt vi innanför butiken utan en chans till dagsljus. Nu är vi lite piggare.

Julinspiration

Optimistiska som vi var drog vi igång med vår julinspiration. Julen blev inte riktigt som vi tänkt oss och vi hann inte med allt vi ville få gjort. En del blev det dock.

Black Friday

Sedan kom den där helgen, Black Friday som numer är mer en hel vecka. Det blev en lång kväll vid datorerna.

Packar ordrar efter BlackFriday

Det blev mycket att packa. Hela helgen jobbade alla extra för att få iväg paketen i tid. Jag tror vi lyckades ganska så bra. På bilden Josefine och Andreas.

Jul i butiken

Direkt efter Black Friday fick vi vända ögonen mot butiken som vid detta laget var helt opyntad. Lite skyndsamt gjorde Ylva det julfint. 

Påfyllning av lager

Vi ordnade bilder till ett pressutskick. Här är det Björn som är fotomodell.

Ny personal Kundtjänst

Vår kundtjänst fick en ny röst. David började hos oss under december. Vi kommer skriva mer om vår kundtjänst och våra mål med att bli ännu vassare och ge ännu bättre hjälp till er kunder.

Gips konsoller

Inspiration och kreativitet har det tyvärr varit väldigt lite av det här året av många olika anledningar. Precis innan det nya året gjorde vi ändå ett litet jobb som ni kanske, om allt gick vägen, får höra mer om.

Hyllkonsoller av gips

En hel del hyllkonsoller blev beställda av någon vi inte ville tacka nej till. Uppgjutna av formgips.

Jul hos WS och Company

Tack för allt stöd ni kunder visat oss i år! Ni är många som peppat oss och visat stor förståelse för att vissa grejer inte funnits hemma och andra problem som det här året skapade.

Ordning och reda på lagret

Det börjar bli ordning och reda på lagret. Mycket kvar att göra, men oj vilken skillnad det blir! Det är vad vi avslutar året med... och påbörjar det nya året med. Ordning och reda gör oss ännu snabbare på att få iväg era ordrar.

Gott nytt år

Gott nytt år - Solen trängde genom och lyste upp vårt lager på nyårsafton. Nu blickar vi framåt mot 2021, då har vi faktiskt hållit på i 10 år!

 

 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkter

Information

Handla