insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

VintagePaint har blivit miljöcertifierad!

Vintage Paint Jeanne d'Arc Living Ecolabel

VintagePaint, nu miljöcertifierad. En av få kalkbaserade färger.

Kalkfärgen från Jeanne d'Arc Living är en färg som vi på WS och Company är väl bekanta med. Vi har använt den själva och haft den i vårt sortimet i flera år. Det är en av de färger som vi tycker preseterar absolut bäst inom sitt användningsområde. Den har flera goda egenskaper. Färgen är täckande, är väldigt lätt att använda och fäster på i princip alla ytor utan förarbete. Dessutom har den en bra elasticitet vilket inte många kalkfärger har.

Därför är vi extra glada att den nu fått EU's miljöcertifiering EU Ecolabe och det firar vi mer än gärna!

 

Just nu får du 15% i rabatt på allting i webbutiken från Jeanne d'Arc Living... och det är inte lite grejer! Här finns självklart de vanliga kalkfärgerna i 100 ml och 700 ml -burkar, Väggfärg, vintage vaxer, de suveräna lackerna i matt och gloss, effektfärgerna för vägg, tillbehören så som blandpinnar, färgsprutor och inspirerande böcker. Kortfattat en hel uppsjö med kreativa färgsättande varor!

 

Vägg, dekoration och möbler, vi målar det mesta med kalkfärg.

I våra lokaler har vi målat massor med VintagePaint. Allt från möbler till våra väggar och även dekorationsmålning med kalkfärgen. Här nedan ett magnoliaträd i vårt kursrum. Färgen passar ypperligt att blanda för att få fram just precis den kulör som man önskar.

Magnoliaträd målat på väggen

 


Här följer ett citat från Jeanne d'Arc Living själva som skriver om sin miljöprofilering.

" Vi har alltid försökt att gå efter att använda naturliga element i hela vårt sortiment av produkter,  det gäller från möbler, heminredning, textiler och allt annat. En sak saknades,  det var möjligheten att låta våra kunder förvandla sin egen inredning och göra det till sin egen. Vintage Paint By JDL blev lösningen på detta, och vi är idag stolta över att kunna erbjuda, vad vi ser som den bästa krit-baserade färgen på marknaden.

 

Vår resa började 2012. Vi började med att söka efter ett etablerat märke för att  samarbeta med, men dessvärre hitta vi inte någon med samma vision för en ren  och naturlig färg  utan farliga ingredienser var en standard som hörde ihop med hög kvalitet.  Därför besluttade vi att utveckla vår egen färg i samarbete med en moderniserad gammal  Färg-fabrik, specialiserad för produktion av naturlig färg. Vi har intensivt testat otaliga färger på marknaden och gjort en lista över fördela och nackdelar med varje. Efter 2 år under utveckling nådde vi äntligen vårt mål och introducerade Vintage Paint för första gången 2014 

– En ren, naturlig, smidig och slitstark färg. Vi är fortfarande stolta över denna prestation.

 

Vi har alltid vetat att vår Vintage Paint är en mycket miljövänlig färg, som är säker  för hela familjen. Detta fick vi nyligen bevisat via den officiella EU-miljömärknings certifieringen 

– vi är en av de få krit-baserade färger på marknaden!

 

Det sociala ansvaret och en hållbar produktion, är av en avgörande betydelse för oss.  Därför är vår Vintage Paint tillverkad av specialister, på en fabrik, grundlagd 1938,  där de hedrar och respekterar naturliga ingredienser med ett minimalt produktionsavtryck  på miljön. Utveckling och tester görs i fabrikens eget in-House laboratorium,  som har mer än 15 högutbildade och passionerade entusiaster. Detta gör det också möjligt för oss att ha en komplett hållbar produktionskedja, där det används ett emballage av 100% återanvänt papper. Plast används inte på någonstans, och alla burkarna r framställda av återanvänd metall. Det är vårt mål att skapa en hållbar produkt, som är säker för miljön, produktionen och våra kreativa kunder.

 

Det är flera saker som ligger till grund, att Vintage Paint är det bästa valet för dig till ditt nästa DIY-projekt.  I dag har vi fortfarande förvånade över, hur lätt det är att använda, och hur många möjligheter  det ger dig till att vara kreativ. Färgen kan fästa på i stort set alla ytor, utan något särskilt förarbete och har den perfekta balansen mellan elasticitet hög täckförmåga, som ofta överstiger marknadsstandarden. 

Det är viktigt att veta, att vi är annorlunda, för att vi tänker på morgondagen!

Äkta Ecolabel

– Vi är en av de få kalk-baserade färgerna på marknaden! 

  • Säker för dig och din familj
  • Certifierad av opartiska experter
  • Miljöbevisad kvalitetsstandard du kan lita på
  • Hållbarproduktion för en bättre framtid

 


 

Nu kan du alltså måla med gott samvete. Helt rätt i tiden. Grattis JDL! :)

2 kommentarer

WS och Company Jonas 2 år sedan
Hej A-M!

Ja den fungerar utmärkt utomhus så länge man inte lackar över den. Färgen måste få andas. Jag kan inte se att den inte skulle fungera på en grundmålad yta, men det kan man aldrig garantera eftersom man inte vet om färgerna är kompatibla med varandra. Egna tester måste utföras, men som sagt, personligen kan jag inte se varför den inte skulle fungera på en grundad yta. Med vänlig hälsning, Jonas
A-M Grubbström 2 år sedan
Det låter bra. Fäster kritfärgen på en grundmålad murad betongyta och tål den i så fall utomhusklimat?
Produkter

Information

Handla