insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Måla diskmaskinsäkra muggar med penna och pensel.

Måla muggar med porslinspennor och pensel.

Måla muggar på nytt sätt.

Akvarelleffekter på muggar som dessutom är diskmaskinsäkra, låter det otroligt? Det är precis vad vi har gjort och enkelt är det också! Vi har använt oss av Eddings Porslinspennor, en pensel och vatten. Tack vare att dessa pennor är så högpigmenterade kan man späda ut tuschen. Vi ritar först med porslinspennan och innan den har torkat så arbetar vi med pensel och vatten. Detta gör att färgen flyter ut och blir tunnare och får verkligen ett akvarellutseende.

 

Modeteckning i lekfulla färger.

Modeteckning på mugg

Den enda muggen som skiljer sig lite åt är denna modell där vi har använt oss av pennan Pintor för att få till en hudfärg. Pennorna i serien Pintor kan man också bränna i ugnen!

Abstrakt motiv på en kaffemugg.

Abstrakt motiv på mugg

Färgsprakande och abstrakt på kaffemuggen. Starka kontraster och djärva linjer. Här kommer tekniken med pensel och vatten väl till pass för att få färgerna att bli mer dramatiska.

Vackra pioner, ett klassiskt motiv.

Måla pioner på muggar

Klassiska enkla motiv är ofta det vackraste. Här har vi fyllt vår mugg med pioner. Utan "akvarelltekniken" hade det blivit svårt att få till motivet. Prova med andra klassiska blommor.

 

Det är superenkelt att måla porslin och keramik!

Det kan se svårt ut, men det är verkligen enkelt. Med riktigt bra pennor och en vanlig pensel kommer man långt. När pennans tusch flyter ut med vattnet blir det någonting helt annat än när man bara ritar med skarpa linjer. Skulle du inte vara helt nöjd är det bara tvätta av muggen och börja om. Det är först när man låtit muggen torka länge och sedan bränt den i ugnen som färgen sitter, och då sitter den ordentligt. Du kan både handdiska och maskindiska muggen utan problem.

Rita först med pennan

Rita först ett mindre område med porslinspennan. Låt inte färgen torka.

Späd sedan ut och måla med pensel på muggen.

Måla sedan med pensel och vatten.

 

Shoppa pennorna och läs mer om hur de fungerar, endast 29 kr/st!

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkter

Information

Handla