insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Lim! Det här behöver alla ha hemma. Reparationer och pyssel.

Välj rätt lim

Hur väljer man rätt lim till rätt projekt?

Lim, hur roligt kan det vara egentligen? Jo, faktiskt jättekul, men kanske inte för alla. Därför har vi i den här guiden sett ut fyra stycken olika typer av lim du bör ha hemma för att klara laga, pyssla och fixa i princip allting.

Det här ska du ha i din låda.

 

Kontaktlim

Kontaktlim är precis vad det låter som. Två limmade sidor som ska ha kontakt med varandra. Den här typen av lim ska strykas ut tunt på båda sidor, sammanfogas och därefter pressas ihop så hårt det bara går. Det är ett relativt snabbt lim och har normalt sett väldigt bra hållfasthet när det väl sitter.


Vi rekommenderar Bison Kit.

Bison Kit, kontaktlim

Det här är ett mycket starkt och mångsidigt kontaktlim. Passar ypperligt för att limma t.ex trä, fanér, plast, metall, skumgummi, kartong, fuskläder, kork, duk, linoleum, läder, polyeterskum och även för ytor med påfrestning så som väskor, skosulor m.m.

Läs mer om och köp limmet

 


 

Hobbylim

Ett hobbylim är ett lim som används primärt till att limma papper, kartong, tyg m.m. Det är egentligen ett universallim som oftast är skonsamt att arbeta med för hela familjen. De är perfekta att såväl limma fast tomtens skägg med som att limma dit ögon på stubbar och allt däremellan.

 

Vi rekommenderar Bison Universal hobbylim

Bison hobbylim

Det här limmet är ett praktexempel på hobbylim. Inte nog med att det limmar kartong, papper, filt, läder, kork, textilier, trä, porslin, frigolit m.fl. material. Det är även tillverkat av 70% naturbaserade material vilket är toppen! Flaskan har en smidig pip som ger kontroll och hela förpackningen är 100% återvinningsbar!

Läs mer och köp limmet

 


 

Montagelim

Ett montagelim kan vara lite som ett universal lim. Med det här limmet limmar man speglar, sten, plattor och betong m.m. I den bästa av världar så är limmet även perfekt för t.ex foamboards och andra finare arbeten.

 

Vi rekommenderar Poly Max

Poly max

 

Om det bara fanns ett lim att välja på skulle det vara Poly Max. Det är både användarvänligt för dig som arbetar med det och har en extremt stor bredd på användningsområden. Det här limmet kan du ha både ute och inne. Det limmar det mesta och du kan till och med limma under vatten och då även saltvatten. Dessutom är det en perfekt filler då det inte krymper och är lämpligt för att täta sprickor, täta fönsterramar och mycket annat. Ett helt suveränt lim och ja, även till foamboard!

Läs mer och köp limmet

 


 

Superlim

Ett av de allra vanligaste namnen inom lim är "superlim", men vad är det som är så super med det? Det är ganska mycket faktiskt. Det är superstarkt och extremt snabbt. Det är ett perfekt lim om man vill limma ett trasigt öra på en kaffekopp eller fästa två delar väldigt snabbt.

 

Vi rekommenderar Bison Liquid Controll

Superlim Bison Liquid controll

Ett av de absolut bästa superlim vi provat är Liquid Controll från Bison. Det här limmet har alla goda egenskaper som ett superlim ska ha och så är det diskmaskinssäkert, vattenavvisande och tränger in i minsta hörn. En annan superbra egenskap hos just det här limmet är den speciella tuben "liquid controll". Det betyder att överflödigt lim sugs tillbaka in i tuben. Detta gör det betydligt enklare att använda än många andra superlim.

Läs mer och köp limmet

 


 

Detta var bara ett litet urval av alla lim vi har i sortimentet. Självklart har vi även vanliga trälim, konstruktionslim, PVA och många olika varianter av ovan nämda lim.

 

Se alla våra lim här.

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkter

Information

Handla