insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Ett stort tack för ett fantastiskt 2019 - bilder och text

Nyårsinlägg 2019

2019, på era platser, färdiga…

 

Vi har tagit oss igenom tonårstiden, med vad allt det innebär. – Det är ungefär så det känns när man tittar tillbaka på året (åren), som gått. Nu står vi på andra sidan, lite äldre, lite klokare och har träningsvärk efter ett 2019 som har varit som ett långt intensivpass. Året började med en optimistisk ”att göra lista” i januari, rivstart och avslutades med ett lagersystembyte som vi klarade av med andan i halsen.

 

Nu när året har gått är det dags för lite eftertanke. Om man ska summera alla våra mål i år så tror jag att vi uppnått de flesta, med WS-andan i behåll! Det här är en viktig del i allt, för visst kan man köra huvudet i väggen och klara av nästan vad som helst, men om man tappar identiteten på vägen är det inte mycket värt. Det har vi jobbat väldigt mycket med i år. Hur behåller vi den här ”WS-andan” när vi växer, hur står det egentligen till med vår kundsupport, konkurrenskraft, system, arbetsrutiner och gemenskap. Det var några av frågorna vi ställde oss i januari och vi har verkligen tagit ett rejält krafttag och gjort många förändringar. Det här har gjort att jag tycker vi står starkare och har en tydligare identitet är någonsin. Det är bra, för som jag skrev i rubriken så är 2019 ett ”på era platser, färdiga… GÅ” inför 2020.

 

Vi har arbetat efter en plan inför 2020 i många år och som vanligt när man har planerat någonting så blir det mycket ”sista-minuten-grejer” som ska fixas och 2019 får nog beskrivas som en lång ”sista minuten”. I år har vi bytt lagersystem, kassasystem, packsystem, affärssystem och planerat upp för ett nytt kundtjänstsystem. Ett av dessa hade absolut varit nog för en årsplanering. Till detta har vi ökat vårt sortiment med fler än 3000 varor, byggt nya kontor, byggt ut och om butiken, byggt om vår packavdelning, baklager och orderadministration. Ett av dessa hade också varit nog. Träningsvärk, absolut!

 

Allt för 2020… men vad är det egentligen som händer 2020? Som kund och besökare kommer man mest märka av att vi blir ännu snabbare, mer träffsäkra och du kommer få fler valmöjligheter både när det gäller tjänster och varor. Vi kommer fortsätta utveckla vårt sortiment på alla fronter. Vi kommer arbeta mycket med utbildning av oss som jobbar här vilket även det kommer göra att du får rätt hjälp, snabbare. Men… det händer mycket mer än så. Häng med så får ni se! Vi är taggade till tänderna! 2020 blir kreativitetens år, på fler platser... ;)

 

Sist, men absolut inte minst, vill jag tacka alla kunder och besökare för ett fantastiskt 2019 – Nu kör vi ett ännu mer fantastiskt 2020 tillsammans! Tack vare er och er feedback blev 2019 så bra som det blev! Fortsätt att tyck till, ge förslag, ris eller ros – Det är ni som gör oss bättre! Ni är fantastiska <3 Tack!

 

/Jonas Virsén

 

Här följer ett helt gäng med ”bakomkulissernabilder”. Ofiltrerat! :) För snyggare bilder och aktuella händelser kan ni följa oss på t.ex Instagram.

 

inventering

Inventeringen började redan dag 1 in i det nya året. Det var mycket att räkna redan då och i år har vi 3000 st fler varor.

Inleverans

Inleveranserna kom första dagen. Det var välbehövligt då hyllorna nästan gapade tomma efter julen. Det var även början på mängder med nyheter som vi utökade sortimentet med under året.

 

Porträttmålning

Vi gick ut tidigt med våra porträttmålningskurser. Tavlan på bilden har Jacqui som jobbar hos oss på WS målat.

 

Penslar AquaFine

Serien Aquafine trillade in under början av året. Riktigt prisvärda penslar till akvarell. Köp dem här!

Packen

Det var massor att göra i packen efter alla röda dagar. Redan då var packen för liten och oeffektiv för oss, men vi stod ut! Räddningen kom senare :)

Kuddis

Vår kuddis var ett bra ställe när man ville sitta lite bekvämare. Kuddis finns inte kvar längre, där är det nu butik.

 

Inspiration

Vintern bestod av mycket av inspiration. 2020 blir det ännu mer! Prenumerera på vår YouTube-kanal eller följ oss på Instagram för att inte missa någonting.

Floetrol

Trenden med acrylic pouring hänger i! Vi har allt du behöver från Floetrol till silikonolja, färgerna och pouring medium. Här hittar du en guide till acrylic pouring.

Inspiration

Det blev en hel del videoguider också. Tyvärr inte riktigt lika många som vi önskade. Det kom mycket i vägen, men inför 2020 har vi planer på många flera.

 

Jacqui WS och Company

Här gör Jacqui debut på vår YouTube-kanal. Hur spänner man ett akvarellark? Det kan du se här!

Kurser - smide

I samarbete med smeden bredvid drog vi även igång kurs i smide. Kul!

Färger

Vi skulle bygga om butiken, det visste vi... vi visste bara inte riktigt när vi skulle hinna med det. Därför gjorde vi om ett antal gånger för att få plats undertiden. Här hyllan med Americana Acrylics och Jeanne d'Arc Vintage Paint.

 

Resin

Vi försöker alltid hålla oss uppdaterade i arbetssätt och nya material. Här provar vi färga in resinet EC-141 med olika typer av färger. Resin hittar du hos oss både på webben och i butiken i Linköping.

Snöigt

Till skillnad mot den här vintern (så långt) så var det mycket snö! Mycket skottande blev det.

Alla hjärtans dag

Det började närma sig alla hjärtans dag. Det fixade vi med mixed-media, akvarell och maskeringsvätska.

 

Gamla studion WS och Company

Vår gamla studio gick verkligen varm. Den försvann också i samband med renoveringen. Numera är det vår orderadministration som huserar i det utrymmet.

Måleri

Mycket inspiration med konstnärsmaterial har det blivit! Här med Uni-pin Fine Liner Sepia och akvarell.

Touch Alcohol Ink

På vintern kom även Alcohol Ink in i sortimentet. Vi har både Touch och Copic refills. En fantastiskt rolig teknik som jag, Jonas, fastnat för personligen.

 

Gamla butiken

Det har inte ens gått ett år sedan den här bilden togs i butiken och idag är det helt annorlunda. Kassan står numera redan där fältstaffliet står till vänster i bild. Dessutom är det mycket större!

Påskmålning med americana

Påsken började närma sig (eller ja, det här är i februari) och vi visade att man kan måla även med kvalitativ hobbyfärg. Här akrylfärgen Americana Acrylics från DecoArt.

Lufttorkande lera, monsterablad

Någonting som verkligen gjorde att många fick upp ögonen för leran Plus lufttorkande lera var de här monsterabladen vi modellerade fram.

 

Packen WS och Company

Lagret och packen blev trängre och trängre. Snart var vi verkligen tvugna att göra någonting åt det... men det fanns ju så mycket annat att göra!

Praktikant WS och Company

Vi har haft många praktikanter från högstadiet. Den här figuren gjorde en av dem i samma luftorkande lera som monsterabladen här ovan.

jacqui målar en magnolia på väggen

Jacqui piffade upp vår kurslokals vita väggar med ett magnoliaträd målat med "kalkfärg" Vintage Paint.

 

Kurs i smide

Å då var det dags för vår första kurs i smide! Riktigt lyckat blev det. Vi höll tyvärr inga fler under året sedan på grund av renovering, systembyten och allt annat vi har hållt på med i år.

Rensa föråd

Jag vet inte hur många gånger vi har ringt ut containrar och sorterat skräp från våra utrymmen i år. Vi har verkligen rensat och rensat. Vi har haft 100-tals kvadratmeter på flera ställen och alla de har vi rensat och lämnat i år. Ett suveränt jobb av alla inblandade! Nu har vi bara vår övernattningslägenhet kvar som "extra".

Målade monstera blad i lufttorkande lera

Monsterablad i pastellfärger. Vilka färger vi målde med just här minns jag inte, men jag tror att det är Chalky Finish, men inte helt säker. Vi målar så många olika prylar med olika färger hela tiden :)

 

Blooper

Ja, det blir ju inte alltid riktigt som man vill när man ska fota snygga bilder, men lekfullhet är viktigt! Tillslut brukar vi få till det i alla fall ;)

Copic Ciao

Sådär ja! Vi tog in Copic Ciao. En fantastisk alkoholbaserad penna som du kan fylla upp istället för att slänga iväg.

Ecoline

I samband med Copic kom även Ecoline, en flytande akvarellfärg samt den matchande pennan Ecoline Brush Pen. Härligt vibranta färger!

 

Ben till betongbänk

Under våren tog vi in gjutformar till bänkben och gjöt upp dessa. Detta är ena modellen, den andra kan ni se här.

Sia Glass tornby WS och Company

Sen kom glassen! Till vår och våra grannars glädje. Det går åt en hel del glass här i området. Det finns till och med de som har "glasskonto" hos oss :)

Inspiration

Jag vet inte hur vi hann att skapa inspiration så mycket som vi gjorde mitt i renoveringar och större projekt, men det är väl det som driver oss, vi älskar att skapa!

 

Ecoline

Här är en del av en inspirationsvideo med Ecoline Brush pen. Fantastiska till bland annat modeteckning. Vi använde oss mycket av Ecoline Brush Pen under våren... och gör fortfarande.

AlcoholInk

...och alcohol ink -trenden höll i sig och står sig fortfarande stark. Det är en riktigt rolig teknik där man kan skapa spännande mönster på antingen specialpapper som t.ex Lana Vanguard eller på glas och andra glatta ytor.

WS gamla lokaler

Här är ett jätteutrymme som vi har haft som föråd. Det rensade vi ur och lämnade. Det blev specialcontainrar fyllda med betong, många många ton med betong från vår tid som formverkstad. I vår formverkstad tillverkade vi design åt både privatpersoner och företag. Det låter så lätt när man "rensade ur och lämnade", men det var riktigt svettigt :)

 

Gjuta av jordgubbar av alginat

Nu var det nästan midsommar och vi gjorde inspiration med jordgubbar av gips som vi målde verklighetstroget. Jag hittade inte bilderna på resultatet, men de blev munvattnande fina :) Många tog miste på dem när de låg på kassadisken. Kika in vårt instagram. Där finns lite bilder! 

Barnhänder

Vi hade finbesök i studion och gjorde en videoguide på hur man gjuter av barnhänder på bra sätt. Det går inte alltid som man vill och hela videon försvann spårlöst innan vi hann posta den. En ny kommer.

Kuddis borta

Jag postade en bild på kuddis och sa att där var det butik nu. Det stämmer, men därmellan var det kontor, man glömmer snabbt!

 

WS i Linköping

Många sena kvällar och nätter blev det även innan den stora renoveringen satte igång.

Lager och pack

...å röran växte på lagret, nu var det dags att göra om!

Barnkalas

Men innan renovering var det dags för barnkalas. Vi har inte så många lediga tillfällen för barnkalas, men några stycken blev det. Mixed media

 

Containrar

Sedan satte vi igång. Jag tror aldrig vi gjort någonting tyngre än renoveringen som stod framför oss. Som tur var insåg vi nog inte hur rörigt och påfrestande det skulle bli. Många många containrar fyllde vi. ...men det var verkligen nödvändigt.

Måla vägg med kalkfärg Vintage Paint

Det här är vår gamla kurslokal som numera är kontor. Eftersom vi körde en renoveringsblogg på instagram blir det inte så mycket renoveringsbilder i den här tillbakablicken, men några stycken kommer med.

Lagret WS och Company

En av de första sakerna var att ta tag i vårt lager / pack. Så skönt när det började lätta upp.

 

Gamla kontoren

Pang på! De gamla kontoren rev vi i en rasande fart!

Renoveringsskylt

...och upp kom vår renoveringsskylt. Det är verkligen inte första gången vi haft en sådan skylt i butiken. Eftersom vi är under ständig förändring gäller även det lokalerna. Även detta var en anledning till att renovera. Nu har vi möjligheten att bygga ut, utan att det påverkar butik och andra viktiga utrymmen undertiden.

WSbilen

Jag tror vår WS-bil syntes på varenda byggvaruhus och teknikvaruhus i hela stan, nästan varje dag. Det var mycket vi behövde och mycket vi inte visste att vi behövde.

 

Nya färger

Andra arbetsuppgifter fick man sköta på nätterna. En massa nya färger på ingång.

 

Teamwork

Det var ett teamwork. Ingen kom undan. Alla var snickare, nätverkstekniker, elektriker eller golvläggare utöver sina ordinarie arbetsuppgifter. Många sena kvällar för alla inblandade.

Nätter

Ju närmare vi kom deadline (öppningsdag för butiken), ju senare blev nätterna.

 

Renoveringen

Bara någon vecka innan öppning såg det ut så här... och hur gjorde vi med tjäran som kom fram när vi tog bort den gamla mattan som låg? ...och skidbackarna i flytspacklet innan golvläggning?

personalen

Många övertidstimmar blev det. Då bränner man mycket kalorier som måste ersättas ;)

Öppning

På något lustigt sätt stod vi där på morgonen och blåste ballonger, vi hann! Hur vi hann vet vi fortfarande inte. Vi hade dock inga prisetiketter som stämde och allt var omkastat i butiken, men vi klarade  det, tillsammans!

 

Golden Acrylics

Mitt i allt det här öste vi in nya produkter i sortimentet. Bland annat Goldens Serier Open, Heavy Body, Fluid och High flow. Tavlan på bilden är målad av Jacqui.

...och så blev det jul

...och så blev det jul och pyntet skulle upp.

Pysselkväll

För att hinna med att få till lite inspiration inför julen körde vi en pysselkväll. Första julkänslan för året.

 

Kontoren blev klara

Det första vi började renovera var våra nya kontorsytor. Det var även det som blev kvar till sist. Nu börjar kontoren likna någonting. Det blev ett suveränt utrymme att jobba på.

Julfest

...och det var dags att tacka alla som jobbar här och alla som vi har glädjen att ha att göra med på dagarna. Julfest!

Tack!

TACK alla för ni varit med oss i år. Nu kastar vi oss ut i 2020. Då ska vi bli ännu bättre! På bilden finns några av oss. Från vänster Jacqui, Caroline, Jonas, Teolinda och Emelie.

 

2 kommentarer

WS och Company 6 månad sedan
Tack för ditt inlägg Helene! Det värmde oss verkligen!
Med vänlig hälsning, Vi på WS
Helene 6 månad sedan
Wow! Kul att se bilder o läsa om hur ni kämpade för att utöka ytor o sortiment mm för oss kunder. Är superimponerad och glad över hur stort o fint det blivit i butiken och allt nytt fantastiskt material ni tagit in. Otroligt bra jobbat av er, jag är så glad att ni finns och vuxit så mycket sen ni började. Var hos er då med o köpte gjutformar mm😊. Vill oxå tacka er alla för ert trevliga bemötande och kunnande när man kommer in i butiken. Tack Jacqie för all hjälp o inspiration nu när jag börjat med akvarell oxå! Ni är bäst❤️. /Heléne, en stammis😊
Produkter

Information

Handla