insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Skapa vackra ytor. Flera exempel.

Skapa vackra ytor

Ändra utseende och struktur på ytor.

Effektfärger kallar vi det. Det är färger och medium som används för att få en yta att se ut, och i många fall kännas som, en helt annan yta. Skapa rost på en kruka i terrakotta, få en lampfot i trä att se ut som ärgad koppar, måla en vägg så att den ser ut som putsad betong, få nya ytor att se ut som riktigt gamla, få en betongyta att se ut som metall. Här i vår webbutik och butik i Linköping hittar du mängder med just effektfärger och det finns nästan inga gränser på vad man kan åstadkomma på väldigt enkla vis. I det här inlägget ska vi ta upp de allra vanligaste modifieringarna som våra kunder gör.

 

 

Sekelskiftsväggar.

Med kalkfärg och tillhörande effekter i serien Vintage Paint från Jeanne d’Arc living kan man åstadkomma de mest realistiska ålderstigna väggarna. Förutom de helt matta kalkfärgerna, som är väldigt stilrena och populära, kan man krackelera och modifiera färgen efter tycke och smak.

 

Vintage Paint

Ren Vintage Paint

Helt matt, slät och stilren. Måla med Vintage Paint på väggarna. Applicera med roller eller pensel. Väldigt lättmålad färg som i princip alltid ger ett toppenresultat. Finns i små burkar och stora burkar.

Shoppa färgen

 

Krackeleringseffekt Vintage Paint

Krackelering på väggen

Krackeleringseffekten i Vintage Paint är väldigt lätt att använda, även på vägg. Måla ett grundlager, det lagret du vill ska synas i sprickorna, måla sedan med krackelering och sedan en annan kulör.

Shoppa krackeleringseffekt

 

vintage Paint Effect paint

Patina och struktur

Med denna specialfärg skapar man enkelt patina och textur på de allra flesta väggar. I serien finns även primer i två kulörer för att förstärka texturen och låta färgen fästa bättre på släta ytor.

Shoppa Effect paint

 

 

 

Betong på väggen

Industriellt, rått och modernt. Det finns många sätt att skapa betongutseende på väggar och Hey'di Betonglook måste falla under kategorin, ett av de absolut enklaste och snyggaste sätten. Betonglooken finns i flera olika kulörer och appliceras lämpligast med pensel. Färgen är cementbaserad med färgkonsistens och fäster på de allra flesta ytor, både inomhus och utomhus.

Fyra kulörer av betonglook

Fyra kulörer av betonglook

Betonglook finns i färgerna Skiffer, Betong, Granit och Lava. Alla färger kan blandas med varandra för att få ytterligare kulörer. Till råga på det går det även att blanda i färgpigment till betong, så kombinationerna är nära på oändliga.

Hitta din favorit

Betongutseende på vägg

Använd pensel eller svamp

Det enklaste sättet att applicera Betonglook är med pensel mot en ljusare vägg än vad den valda kulören är. På så sätt får man de snygga genomslagen. En burk räcker till ca. 10 m2. Om du ska använda den på tapet använd först specialprimer.

Shoppa specialprimer

Betongfärg på krukor

Inte bara för vägg

Experimentera på krukor, möbler och andra ting. Betonglook har en mycket god fästförmåga på de allra flesta material. Få nästan vad som helst att se ut som betong, till ett bra pris dessutom!

Shoppa betonglook

 

 

 

Ärgad koppar, mässing och brons.

Ärgad metall av olika slag är ett klassiskt ålderstiget tecken. De produkter du hittar hos oss ser inte bara ut som metall, det är metall. Färgerna är uppbyggda genom att finmalt metallpulver blandats ut i ett akrylmedium. När man sedan målat så aktiverar man (påskyndar) processen genom att spraya på en aktiverare. Aktiveraren finns i flera olika kulörer.

Magic Metallics

Magic metallics

Serien Magic metallics innehåller flera olika metallfärger med tillhörande aktiverare. Färgen är mycket lättarbetad och en av våra populäraste ärgningsbehandlingar.

Shoppa Magic Metallics

IDEA patina

Vacker patina med Maimeri

Maimeris ärgningsbara metallfärger heter IDEA patina. Det som först och främst skiljer IDEA mot t.ex Magic Metallics är att färgen har mer finmalt pulver vilket gör färgerna lite slätare. Utöver det har de båda serierna lite olika kulörer.

Shoppa IDEA Patina

Dark bronze

Dark bronze och ärgning

Ett hjärta målat med svart akryl i botten sedan Dark Bronze ur serien Magic Meteallics. På detta har vi sedan använt Green Patina.

Gjutformen finns även den i butiken.

 

 

 

Skapa rost

Rost på nästan vad som helst. En av de absolut populäraste patinorna hos oss är rost. Här kan du välja mellan att ha en riktigt grov rost med järnpulver och aktiverare eller använda dig av samma serier som ärgningen, Magic Metallics eller IDEA patina som båda två även har en rostfärg med aktiverare.

IDEA rost

En subtil rost

Med IDEA Patinas Iron och Rust kan man skapa stilfulla rosteffekter, både kraftiga och subtila effekter. Järnfärgen i serien är riktigt tjock och opak vilket gör att det oftast bara krävs ett enda lager. En mycket kvalitativ rostfärg.

Shoppa IDEA Patina Iron (glöm ej aktiveraren Rust)

Magic metallic rost

Magic Metallics

En vacker rosteffekt och kanske den populäraste hos oss. Mycket enkel applicering med färgen Steel och aktiveraren Rapid Rust. Går även att mixa med andra aktiverare ur samma serie för fler spännande effekter.

Shoppa Magic Metallics (glöm ej aktiverare)

Patinan

Rostaktiverare

Med hjälp av rostaktiverare och järnpulver kan man skapa en riktigt grov rosteffekt som till och med slår mot grönt och blått. Använder man måttligt med aktiverare får man en mer jämn rosteffekt.

Shoppa ett rostpaket

 

Metalliska effekter

Metalleffekter kan man uppnå på mängder med olika sätt. Först och främst kan man använda metallfärger som finns i flera olika serier här hos oss och ett annat sätt är genom torrborstning. Vaxer har blivit mer och mer populärt vilket ger högglans med lätta medel. Här visar vi några bilder på torrborstning.

Torrborsta metalliskt

Svart & silver

Med en svart bas blir det enkelt att torrborsta med de flesta olika metallfärger. Silverfärgen vi använt heter Shimmering silver

Keltiskt

Svart bas och metallicvax

Det är inte bara färger man kan använda sig av. Metallicvaxer går lika bra och ibland till och med bättre. Vi har flera olika serier vax, Metallic lustre, Inka Gold och Gilders paste.

Shimmering silver

Svart bas och shimmering silver

Självklart är det inte bara svart och silver man kan använda. Det går att kombinera hur många kulörer som helst. Det är enkelt! Måla först med en färg i den kulören du önskar. Välj sedan en metallicfärg eller metallicvax och borsta försiktigt färgen över ytan. Doppa penseln och borsta av den mot ett papper eller annan yta så att väldigt lite färg är kvar på penseln.

 

 

En bråkdel

Det här var en väldigt liten del av alla typer av effekter man kan uppnå med enkla medel. Har du en annan idé? Hör av dig till vår kundtjänst så hjälper vi dig att hitta rätt färger till rätt projekt.

 

Se hela sortimentet färg

2 kommentarer

WS och Company Jonas 2 år sedan
Vad roligt att du tycker så! :)
Ba 2 år sedan
Fantastiska saker du har, är så glad jag fick chansen att upptäcka allt detta!
Produkter

Information

Handla