insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Det är inte bara bord och konst som förseglas med epoxi. Gitarr i wellpapp!

Gitarr i wellpapp och epoxi

Resin/Epoxi kan användas till många olika projekt.

Det är inte "bara" rivertables, ingjutningar, konstförseglingar, infärgad epoxi, fiskedrag, glasfiberförstärkta epoxikreationer och dekorativa objekt som t.ex smycken som görs med hjälp av resin nu för tiden. Ibland dyker det även upp lite mer annorlunda och nytänkande projekt och det här är verkligen ett sådant.

 

Gitarr i wellpapp med hjälp av EC 141

Oskar Lundahl har med hjälp av EC141 (härdare W242), wellpapp och gitarrdelar skapat denna urcoola gitarr. Den ska även fungera riktigt bra, vilket gör det ännu häftigare. Han skapade själva blocket med well och epoxi. Det gick åt ca 1 kg epoxi som han sedan blåste med tryckluft för att vara säker på att det gick igenom wellpappen. Han ville inte gjuta in hela blocket utan endast förstärka den, detta för att behålla det ihåliga i wellpappen. Blocket har sedan bearbetats likt ett trästycke. Det krävdes en del putsning men resultatet är ju sedan helt fantastiskt.

Det är inte bara wellpapp man kan förstärka med resinet. Prova tyg, fibrer, garn och mycket annat.


Svarva, slipa och borra

EC 141 är inte bara ett prisvärt epoxi, det är även extremt bearbetningsbart. Du kan borra, slipa, svarva, putsa och polera. Det är mycket enkelt att färga in med resinfärg eller till och med akrylfärg (egna tester ska alltid utföras).

 

Många olika typer av epoxi

Vi har alltid tre st epoxis i lager hos oss. EC 141 som är riktigt bra "all-round". Nordic Crystal som är ett förfinat epoxi med extrem uv-tålighet och hårdhet som även är självevakuerande, det vill säga, minimerar antalet luftblåsor. Nordic crystal kan du göra både mjukt och hårt. Sist men inte minst har vi ett resin vi kallar för konst/coating -resin vilket lämpar sig ypperligt för att försegla tavlor, konst och fasader både inomhus och utomhus.

Dessa tre lagerhåller vi alltid och passar de absolut flesta projekt. Ibland behöver man dock någonting helt annat med väldigt speciella egenskaper, då ordnar vi det också. I vårt beställningssortiment och med hjälp av våra kunniga leverantörer och tillverkare finns alla typer av epoxi, oavsett application. Testa oss!

 

 

 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkter

Information

Handla