insert_emoticon
local_shipping
 • Snabba leveranser

 • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Ytbehandla och rengör betong. Del 1 Golv inomhus

Ytbehandla betonggolv. Första delen i vår serie om att ytbehandla, rengöra och färga betong

En av de vanligaste frågorna vi får här på WS & Company är vilken ytbehandlingsprodukt man ska använda till sitt projekt. Vi har ett antal olika ytbehandlingsprodukter och alla har sina speciella användningsområden. Det här är den första delen i serien och handlar om betonggolv. Hur ytbehandlar man och fläckskyddar, vad behöver jag göra inför en ytbehandling? Är det någonting du vill att vi tar upp i den här serien? Kontakta oss!

Behandla ett betonggolv (platta mot mark) 

Del 1 i vår serie om att ytbehandla, rengöra och färga betong.

När man behandlar betonggolv / betongplattor vill man inte ha en helt tät yta. Om ytan är tät kommer detta göra att fukten tvingas upp i väggarna och orsakar stora problem. Samtidigt vill man även att ytan ska vara lättstädad och skyddad mot fläckar. Här följer några olika ytbehandlingar för betonggolv.

Betonglack - Klicka här för att komma till produkten.

Betonglack för att behandla golv

Betonglack är en mycket hård, diffusionsöppen vaxbaserad lack som gör golvet lättstädat. Lacket tränger ner i betongen och binder både kalk och damm och skyddar därför mot kalkutfällningar. Betonglacket appliceras, på golv, enklast med microfibermopp och ger en matt till halvblank yta beroende på hur många lager lack man lägger. Rekommenderat är att lägga ett lager utspätt med vatten 1:1 och sedan två tunna lager som är koncentrerade. Betonglack har ett begränsat skydd mot svåra fläckar, men betydligt bättre än en obehandlad yta. Poleringsbar.

 • Matt till halvblank
 • Kan appliceras på så väl helt nya som äldre betongplattor
 • Mycket lätt att applicera
 • Både för offentlig miljö och hemmamiljö

 


Betongvax - Klicka här för att komma till produkten.

Betongvax för att behandla betonggolv

Betong- och stenvax är ett flytande hårdvax som torkar till en mycket hård yta med hög lyster. Gör ditt golv mycket lättstädat och skyddar mot skador och fläckar. Vaxet arbetar på ytan och därför är en kombination med betonglack (här ovan) att rekommendera. Detta ger dessutom en vackrare brytning av ljuset, en vackrare lyster. Appliceringen sker med microfibermopp. Betongvax är ej lämpligt i mycket våta områden som t.ex badrum.

 • Blank
 • Ger en mycket lättstädad yta
 • Lätt att applicera
 • Både för hemmamiljö och offentlig miljö

 


Topper - Klicka här för att komma till produkten.

Vax för att behandla betonggolv

Betongtopper har ungefär samma egenskaper som Betongvax här ovan, men det finns några saker som skiljer dem åt. Betongtopper är mycket lätt att laga, rekonditionera och underhålla. När ytbehandlingen är klar kan man ha 0,1-1% topper i städvattnet då och då. Detta reparerar smårepor och behåller golvets lyster. Om man fått kraftigare repor i behandlingen kan man rekonditionera detta med 5% topper i varmt vatten. Topper passar även bättre i fuktiga utrymmen än vad betongvax gör. Poleringsbar upp till hög glans.

Topper arbetar på ytan, och lämpar sig även till redan målade golv. Topper är klackskyddad och mycket hårt. Perfekt när man målat plastgolv m.m där färg har en tendens att nötas bort.

 • Blank
 • Poleringsbar till hög glans
 • Lätt att underhålla
 • Lätt att applicera
 • Fungerar i fuktiga utrymmen

 


Texelent Sten- och fogskydd - Klicka här för att komma till produkten.

Impregnera golv av betong

Det här är en impregnering för både sten och betong samt andra cementbaserade produkter. Det är en teflonbaserad impregnering som ger ett osynligt skydd. Impregneringen appliceras lättast med en tryckspruta på större områden. Appliceras i 1-2 lager. Mycket bra fläckskydd. Eftersom impregneringen ger en oförändrad yta blir inte ytan mer lättstädad än vad den råa betongytan redan är. 

 • Helt osynlig
 • Bra fläckskydd
 • Lätt att applicera

 


Behandla ett ventilerat betonggolv (ej direkt mot mark)

När man t.ex ska behandla ett golv på andra våningen eller liknande där kravet på diffusionsöppenhet inte är lika stort kan man använda sig av alla ovanstående ytbehandlingar samt följande.

Hey’di Top - Klicka här för att komma till produkten.

Hey'di top helt tät ytbehandling för bänkskivor och golv i betong

Det enklaste sättet att beskriva denna produkt är att det är en impregnering och skydd i ett. Den ger en halvblank extremt hård yta som är helt tät, det vill säga, använd den inte på golv / betongplattor som behöver ventileras. Ytbehandlingen appliceras lättast med hjälp av microfibermopp eller liknande och läggs i tre lager. Detta ger en mycket lättstädad yta som passar bra i områden med risk för mycket fläckar och väta som t.ex hall, kök mm.

 • Helt tät
 • Mycket lättstädad
 • Mycket hård

 


Rengöring av betong

Ibland behöver man rengöra golven innan man ytbehandlar. Till detta har vi också många olika produkter. Vilken du ska använda beror mycket på hur nedsmutsad ytan är och av vad. Detta kommer vi i en separat del i denna serie gå in lite närmare på, men här kommer några produkter som kan vara till hjälp.

Neutraliserare https://www.wsochcompany.se/ytbehandlingar-slip/betong-och-stentvatt/neutraliserande-rengoring-for-betong-och-sten/

Effektiv rengöring som neutraliserar kemikalier och lättare smuts. Ska inte användas för att ta bort kraftigare fläckar.

 

Cleansol Decap https://www.wsochcompany.se/ytbehandlingar-slip/betong-och-stentvatt/cleansol-decap-chryso/

Rengöring för mycket svåra fläckar och grovt nedsmutsade ytor.

 

Stentvätt https://www.wsochcompany.se/ytbehandlingar-slip/betong-och-stentvatt/stentvatt-texelent-500-ml/

Lättare rengöring av betong inför ytbehandling med t.ex. Texelent Sten- och fogskydd

 


Det var allt för den här gången. I kommande delar kommer vi prata om ytbehandlingar till bänkskivor, köksbänkskivor och andra betongytor inomhus, utegrillar, murstockar, altaner och trädgårdsgångar, trappor, garagegolv, dekorationsobjekt, färga in betong, slipa betong och mycket annat.

Tills dess: - Välkommen att kontakta oss med frågor eller funderingar om ditt projekt.

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkter

Information

Handla