insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Modelleringsbetong - Fritt skapande med betong utan gjutformar

Forma fritt med modelleringsbetong, knådbetong för att skapa utan gjutformar.

Betong som lera

Från Viva Decor kommer nu en modelleringsbetong som låter dig skapa fritt utan behovet av gjutformar eller andra typer av stöd. Betongen är helt enkelt formbar med händerna. Man blandar med vatten, precis som med vanlig betong och sedan är det bara att börja skapa.

Många användningsområden för knådbetong.

Konsistensen på betongen kan jämföras med en mjuk lera och det finns flera olika sätt att använda betongen på. Forma fritt med händerna och skapa spännande design och figurer. Kavla ut och skär ut mönster med lämpligt verktyg. Använd till exempel pepparkaksformar eller annat för att stansa ut objekt. Man kan även klä in många olika saker i betong. Klä en flaska, en ljusstake, eller varför inte en skål. Om man vill skapa spännande mönster i knådbetongen går det jättebra att pressa betongen mot en yta med textur / relief.

Snabb, övermålningsbar och vädertålig.

Det är inte bara friheten i skapandet som betongen innebär utan det går även väldigt fort och är smidigt att arbeta med, även inomhus, betongen dammar nämligen mycket lite. På två timmar har betongen brunnit (härdat) och på 2 dagar är den fullt härdad. Du kan tryggt skapa för både inomhusbruk och utomhusbruk tack vare att betongen är både frosttålig och vädertålig. Knådbetongen är sedan övermålningsbar precis som vanlig betong. I vårt sortiment hittar du många olika färger att måla med, både för inomhus- och utomhusbruk. Kika in på vår hobbyfärgkkategori, där finns mycket att välja på. LÄNK LÄNK LÄNK LÄNK. Vill man inte måla med akrylfärger och liknande kan man istället ytbehandla med en lack.

Lätt att blanda betongen

Betongen blandas i princip som en vanlig betong efter följande steg:

  1. Ta på handskar
  2. Fyll ett kärl med den mängd vatten du behöver. Det går åt 80 ml vatten till 500 gram betong.
  3. Tillsätt betongpulvret
  4. Rör betongen under ca. 2 minuter. Det går bra att använda en vanlig kraftigare blandpinne eller liknande verktyg till mindre mängder.
  5. Låt nu blandningen vila i ca. 2 minuter
  6. Rör igen, nu är betongen färdig för att använda

Vill du veta mer om betongen kan du kika på Viva Decors sida. Här kan du ladda ner en broschyr med steg-för-steg-guide till flera olika projekt. Under artikeln här i webbutiken finns även en video. Videon är på tyska, men det går att dra igång undertexter och välja automatisk översättning till svenska. Här kan man också se konsistensen på betongen.

Klicka här för att komma artikeln

Betongugglor

Betongugglor

Ljuslykta med stjärnor

Drakägg i betong

Tomte med luva och skägg

Betongtomte

Pumpor

Betongpumpa gjord i knådbetong modelleringsbetong

Klicka här för att komma till Viva Decor

 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkter

Handla

Information