insert_emoticon
local_shipping
  • Snabba leveranser

  • - Beställ innan kl. 12:00 och vi skickar ditt paket samma vardag
Moms visas:

Dags att rengöra markstenen?

Rengöra marksten

Skydda, färga in eller rengör marksten och betong från alger, fläckar, olja, mossa mm.

Att få bort mossa och alger från markstenar och betong är inte alltid en helt lätt uppgift. Har man dessutom en och annan oljefläck, lite för mycket kalkutfällningar och andra ingrodda fläckar kan det kännas ganska hopplöst. Det känns som att det enda alternativet är att köpa nytt, men här finns det ett tillfälle att spara pengar och tid. Oftast är stenen i sig inte fel utan det handlar just om dessa fläckar och smuts. Här kommer tre tips som får din marksten eller annan betongyta att kännas ny igen.

Rengör markstenen från mossa och alger, svamp och lavar.

Det här är det vanligaste problemet. alger och mossa har börjat att ta över stenen och det finns gott om ingrodd smuts som även den bästa högtryckstvätt får erkänna sig besegrad av. Här heter lösningen CleanSol V10.

CleanSol V10 är ett snabbverkande rengöringsmedel som verkar på endast 12 timmar. Du sopar först bort all lös växtlighet från plattorna sprayar sedan på medlet och låter det verka i 12 timmar. När detta är gjort spolar man av med riktligt med vatten eller ännu hellre med en högtryckstvätt på max 100 bar. Klart! Mossa, alger, svamp och lavar är nu besegrade.

Läs mer om CleanSol V10 här

Men det är inte bara växtlighet och ingrodda fläckar som kan ställa till problem vid en rengöring...

CleanSol Decap för mycket hårt nedsmutsade betongytor och marksten. Oljefläckar och hårt ingrodd smuts.

Tuffa fläckar kräver tuff behandling. Fläckarna där det meckades moppe, garagegolvet där bilen stått, markstenen som har fått utstå en och annan middagsbjudning eller helt enkelt en riktigt gammal marksten som blivit hårt nedsmutsad av andra föroreningar under en lång period, allt detta kan vara riktigt svårt!  Här kommer CleanSol Decap in i bilden.

CleanSol Decap är ett riktigt kompetent rengöringsmedel för all slags betong. Från marksten till golv och dekorativa prefabricerade plattor. Detta rengöringsmedel späder man ut med vatten. Hur mycket man späder med beror mycket på hur tuffa fläckarna är. I koncentrerad form fräter CleanSol Decap bort betonghuden och det är inte alltid man önskar detta så man bör vara försiktig och börja med en större procent vatten. 

En annan fördel med CleanSol Decap är att den tar bort kalkfläckar från betong.

...och snabbt går det. Man blöter upp ytan och sprayar ut rengöringsmedlet. Låter det verka 5-15 minuter beroende på hur hårt smutsad ytan är. Sedan sköljer man bort det med högtryckstvätten. Ibland kan man få upprepa om nödvändigt.

Läs mer om CleanSol Decap här

Men även om man rengör kanske den där färgade markstenen man tyckte var så snygg 1992 inte riktigt håller måttet och så har den ju faktiskt blivit porös och går lätt sönder.

RenoCrete Color, färgar in och förstärker befinligt marksten och betong.

RenoCrete Color är ett infärgningssystem för äldre betong och marksten. Den tränger in i stenen och förstärker den inifrån och den finns i hela 21 kulörer, för alla tycken och smaker. Detta medel är inte en färg, dvs. den kommer aldrig flagna och den har mycket god uv-beständighet. RenoCrete är till och med så pass tålig att den kan användas på trafikerade områden i stadsmiljö så en uppfart eller ett garage där man slirar loss på vintrarna med dubbdäck är inga problem alls, så pass tålig är infärgningen.

Lätt att applicera är det också. Man tar helt enkelt en roller och rollar ut färgen. Om man har svåråtkomliga ytor kan man använda en pensel. RenoCrete lämnar inga ränder eller flammighet och följer de naturliga skiftningarna i stenen om man har tunnare lager. Vid fler lager kan man även dölja detta och få en solid infärgning.

Redan efter 30 minuter kan du beträda området.

Läs med om RenoCrete Color här och se alla kulörerna här

Som du ser behöver det inte vara hopplöst även om din marksten eller betongyta är rejält eftersatt. Behöver du mer hjälp och vill ha mer information, läs under respektive produkt. Självklart finns även vi här för att hjälpa till med frågor om just ditt projekt. Du kan nå oss på telefon, mail eller besöka vår butik i Linköping.

PS: Har du andra ytor som behövs rengöras? Se Prick-fri från Jape. Rengör de flesta ytor så som behandlade och obehandlade träskivor, trallgolv, trädgårdsmöbler och mycket annat.

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkter

Information

Handla